Förra helgen begav vi oss iväg till Sydafrika och Kapstaden, vi var nio stycken som reste tillsammans varav ett par av oss hade både bott i och besökt Sydafrika ett flertal gånger dom hade även planerat resan och bokat en del saker som behövde förbokas innan. Vi reste med Etiopian Airlines vilka jag var lite skeptisk till från början men det var fina plan och en otrolig service av trevliga flygvärdinnor på planet.
 
 
Första kvällen när vi kom ner så var vi på en av deras mest kända restauranger Godfather som är en fisk och skaldjursrestaurang och låg nästan nere vid havet, där fick man själv peka ut vad man ville äta som dom sedan tillagade.
 
 
 
På tisdagen var vi inne i Cape Town där vi bl.a var på District Six museum där vi blev guidade av en man som var född och uppvuxen i det kvarteret som senare skulle jämnas med marken då det beslutades att endast vita skulle få bo i det området. Han var så stolt och berättade om sin uppväxt och att han hade fått träffa självaste Nelson Mandela när han besökt muséet.
 
 
Därefter besökte vi en afrikansk marknad innan vi promenerade bort till Boo Caap som är ett välkänt kvarter i staden med små söta hus i olika färger.
 
 
 
 
 
Dagen efter hade vi hyrt in en minibuss med chaufför som körde runt oss på olika vingårdar i Pearl distriktet där vingårdarna låg tätt intill varandra.
 
 
 
Vi besökte fem olika vingårdar där vi fick provsmaka deras viner.
 
 
 

Här är vi på den otroligt vackra vingården Rust en Verde, den största flaskan i mitten rymmer hela 27 liter så då behöver man inte så många.
 

Just nu har dom ju vattenbrist i Kapstaden så då tyckte jag att den här skylten var lite passande.
 
 
Vi bodde på ett mysigt guesthouse som hette Rutgers Lodge och som låg precis nedanför Taffelberget i ett fint villaområde där man vågade röra sig ute på kvällarna vilket men inte kan i alla delar av Kapstaden.
 
 
Rummet var lite speciellt då badkaret stod precis bredvid sängen och även handfaten var i sovrummet men i övrigt var det rent och fräscht med god service.
 
 
Vår frukost åt vi ute i trädgården när det inte blåste för mycket, dom hade dukat så fint åt oss både ute och inne så vi skulle kunna välja var vi ville sitta.
 
 
Då vi sett och upplevt så mycket under vår resa så har jag delat upp det på två blogginlägg så att dom inte skulle bli för långa.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej