Igår hade jag sådan tur att jag fick följa med samverkansgruppen i Söderköping som jag sitter med i på studiebesök till Fryshuset i Stockholm. Man har ju i alla år hört talas om Anders Carlberg och Fryshuset som han grundade en gång i tiden men har aldrig varit där. Deras inriktning är ju främst mot unga i utanförskap, men dom driver ju även grundskola, gymnasium och har flera olika sporter i deras regi.
 


Fryshuset ligger strax intill Globen.
 


En jättehärlig tjej som hette Linda och som verkligen brann för sitt jobb visade oss runt och berättade om Fryshusets olika verksamheter om deras upplägg och om hur dom jobbar, vilket var jätte intressant att höra.
 

 
 

Här är den ena skatehallen och uppehållsrummet, det var lite svårt att fota för dom ville inte att man skulle fota så man såg ansiktena på ungdomarna och eftersom det var höstlov var det ju också mycket aktiviteter på gång.
 


Vi stannade och åt lunch på ett jättemysigt ställe som hette Hågelbyparken och låg utanför Tumba, där hade dom även en 4H gård.
 


Till lunch åt jag något som hette Top Blade stek och var nog bland det godaste kött jag någonsin ätit, till efterätt blev det en chokladdessert.
 

Häromdagen var jag även på Stadsmuseet med jobbet där dom hade en utställning om det gamla Norrköping som var intressant att kolla på. Där hittade jag en ritning av ett ställe som heter Bråborg vilket var en borg som låg vi Lilla Sidus där jag är uppväxt som barn på sommrarna och vi gick ofta promenader dit men har aldrig vetat vad det varit där egentligen..
 

Det finns inget kvar av själva borgen idag men jag antar att man kan hitta någon grund om man går dit och letar.


/Kram Mia
Nu har äntligen vår nya soffa kommit som vi beställde för jag vet inte hur länge sedan. Men vi är mycket nöjda med den och den gamla har fått flytta till Strömvillans ungdomsgård i Norrköping, så kom den till nytta också.
 

Plockade även fram lite kopparsaker som jag tycker passar nu till hösten när man vill tända ljus.
 

Som jag nämnde i förra inlägget så funderade jag på att göra tjejklassikern nästa år och nu finns det ingen återvändo för idag  har jag anmält mig till Vätternrundan och ska även snart anmäla mig till Vasaloppet. Det är Sussi, Helen och jag som ska ge oss på det här.
 
 
Att göra tjejklassikern innebär; skidor (vasaloppet) 30 km, cykling (Vätternrundan) 100 km, simning (vansbrosimmet) 1 km och avslutningsvis löpning (lidingöloppet) 10 km.
 
 
 
 
Så nu är det bara att börja träna, jag har inga ambitioner att göra en massa bra tider utan jag ska göra detta som en kul grej och även få en utmaning på köpet.
 
/Kram Mia
 
 
 
I söndags morse kom jag hem efter en underbar vecka i Monte Gordo på Algarvekusten tillsammans med Springtimetravel. Jag reste tillsammans med Sussi och Helen, och här är alla fantastiska ledare som var med på resan.
 

Vårt hotell sett från stranden (det högsta) med plankan som ligger på stranden där vi körde våra träningspass i solen med utsikt över havet.
 
 
Hotellet vi bodde på var jättefint men maten var så där.
 
 
Den fina utsikten från vårt hotellrum kunde man inte klaga på.
 

En härlig morgon på stranden.
 

På morgnarna valde Sussi och jag stavgång utmed stranden i soluppgången och därefter så smakade frukosten helt underbart.
 

Den fantastiska Evy Palm var med på resan där hon höll i prova på löpning samt höll föreläsning om sin karriär som löpare på elitnivå och sin medverkan i mästarnas mästare.
 

En kväll var det Mia som höll en riktigt intressant föreläsning om funktionell träning som bl.a handlade om hur viktigt det är att röra på sig varje dag genom den vardagliga motionen, bra hållning samt att träna allsidigt. Självklart lyckades hon välja ut mig som testperson.
 

På tisdagen var det en tävling i att pricka tiden man själv satt på att springa 1,5 km nere på stranden och sedan gällde det att komma så nära sin egen tid som möjligt, själv kom jag 12 sekunder från min beräknade tid och hamnade på en nionde plats. Tjejen som vann sprang in på exakt den tid hon gissat. Här är hela gänget som startade.
 
 
Sussi och jag laddade upp innan löpningen på stranden med ett Fuego danspass så vi var lagom svettiga redan innan start.
 
 
Under veckan har vi provat på flera olika träningsformer såsom Flex, Yoga, Gympa, Löpning, Stavgång, Dans m.m.
 

På torsdagen var det bergspasset där vi vandrade en mil uppe i bergen.
 

Sussi och jag uppe på den högsta punkten av berget.
 
Uppe i bergen fanns det små gulliga hus och apelsinträd.

Löplabbet hade en butik på hotellet där man kunde springa på bandet medan dom filmade så nu har jag fått ett par skor utprovade av proffs. Hittade ett par jättesköna av märket Bronx.

 
Sista natten med gänget tillbringade vi på en restaurang som hette Infante dit vi blev körda med buss och som låg jättefint med utsikt över havet men tyvärr var det kolsvart när vi kom dit så det hade vi inte mycket glädje av.
 
 
Vi fick i alla fall en jättegod förrätt med skaldjur, huvudrätten bestod av fisk och en pannacotta till efterrätt.
 

Sista dagen var det en Iron Man som startade på stranden som vi var och kollade på. Dom började med att simma 3,8 km därefter skulle dom cykla 17 mil innan dom avslutade med att springa 4,2 mil.
 
 
Så nu har man fått lite nystart med träningsinspiration, mitt mål nästa år är ju att göra en tjejklassiker så det är väl bara att hålla i träningen nu.
 
/Kram Mia