STAR FOR LIFE!

Nu var det ett tag sen igen men här kommer lite info om vad som hänt sen sist, förra tisdagen var Malin och jag till Ullared (igen). Då fyndade jag den här fina lädergrimman till Goodina.
Jag har även anmält mig till en dressyrtävling i Oktober så nu ska det tränas på dressyrprogram, jag ska nämligen rida både L:C och L:B och L:B programmet har jag aldrig ridit förut.
 
 
 I helgen hade vi besök av ett par kompisar som vi inte träffat på jättelänge så det var kul att bara sitta o prata om ditt och datt. Vi var även och grattade min mamma som hade fyllt år.
 
Star for Life - ett unikt projekt
 
Igår var jag med och hjälpte till på en konsert som anordnades i Sporthallen i Söderköping, en musikklass i Söderköping är nämligen utvald som en av fyra klasser i hela Sverige att vara med i det här projektet.

 

 

Star for Life är ett unikt program för att begränsa spridningen av hiv bland unga människor i södra Afrika. Organisationen bedrivs utan vinstsyfte och är politiskt och religiöst oberoende. 

Vår vision är att inspirera unga människor att tro på sin framtid och sina drömmar samt stödja dem i att leva ett liv utan aids. Star for Life startade 2005 och når idag mer än 100 000 ungdomar och deras familjer i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka.

Star for Life arbetar enligt en speciell pedagogisk idé eller modell. Idén är att stärka skolelevernas självförtroende och självkänsla med avsikten att direkt eller indirekt skapa mer positiva attityder till livet, vikten av utbildning, öka kunskapen om hiv/aids samt motivera till sundare hälsobeteende och säkrare sexualbeteende.

Star for Life stjärnan har samma färger som den sydafrikanska flaggan. De olika färgerna i stjärnan representerar också olika centrala värden som programmet arbetar efter I go for my dreams, Aids-free - that's me, I decide, I am committed och I make it possible. 
 
 
Deltagarna i konserten bestod av ungdomar från Sydafrika, musikklasser från Söderköping och Trippel and Tuch.
 
Två härliga grabbar från Sydafrika som sålde skivor efter föreställningen
 
/Kram Mia
 

KATTUTSTÄLLNING

I går var jag och besökte en kattutställning i Norrköping och jag har nog aldrig sett så många olika katter på samma gång, det borstades och fluffades hela tiden. Det som förvånade mig var att katterna var så lugna och många låg o sov i sina burar, men dom är väl vana antar jag.
Det var många söta och en del  "mindre" söta katter.
 
 
I lördags körde vi flyttlass åt olika håll så nu har Malin flyttat in till Norrköping och Niklas och Sofie har flyttat in i sin nya lägenhet.
 
/Kram Mia
 
 

ULRIKA MARKEN!

 
I tisdags åkte hela vår härliga personalgrupp till Arkösunds hotell och tillbringade två dagar där med planering av veksamheten. På kvällen åt vi god mat och hade allmänt trevligt.
 
 
I går var jag och Sussi till Ulrika marknad vilken jag hört talas om med aldrig besökt förut, det var mycket större än jag hade väntat mig och det låg ute i ingemansland kändes det som men trevlig hade vi.
 
Sussi shoppar loss bland marknadsstånden.
 
 
Nu har jag ytterligare en jobbarhelg framför mig och imorgon flyttar Malin in till mormors lägenhet i Röda stan där hon ska bo i höst, så nu blir det lite tomt hemma igen men det är ju närmare till Norrköping än Australien.
 
/Kram Mia

VANDRING-FJÄLLMOSSEN

Idag har Malin och jag gått en jättefin vandringsled runt Fjällmossen i Kolmårdskogarna. Vandringen gick genom skog och mossar, det var utlagt spångar att gå på flera ställen så i vanliga fall är det nog ganska blött där men efter sommarens torka var det torrt överallt. Men som vanligt var det ju längre än det stod på kartan, nämligen 11,5 km istället för 8. 
 
 
Till slut kom vi fram till en jättefin liten sjö som hette lilla Gölen där det fanns vindskydd, grillplats och även ett litet dass.
 
 
/Kram Mia
 

FINT PÅ TRAPPEN

Se vilken fin "gubbe" jag fick av min kära vän och arbetskamrat Sussi, tack än en gång.
 
 
Igår var jag hos Sofie och Niklas i deras nya lägenhet och hjälpte dom att tapetsera en fondvägg i köket, det kommer att bli så fint när dom är klara.
 
 
På förmiddagen tog jag en skogstur i det fina vädret, September är nog den bästa månaden att rida, lagom varmt och inga bromsar och blinningar som irriterar hästen. Det går ju att träna dressyr även i skogen så idag tränade vi på att vara kvar på tygeln även i halten, vilket gick sådär eftersom hon gärna slår upp huvudet och tittar sig omkring när hon stannar.
 

/Kram Mia
 
 

EM-SILVER

Tänk vilka duktiga fälttävlansryttare vi har i Sverige, jag blir så imponerad eftersom jag aldrig i livet skulle ´komma på tanken att rida ut på en fälttävlansbana. Grattis till dom!
 
 
För övrigt har det inte hänt så mycket, har jobbat hela helgen så hästarna har fått gått i stora hagen och loppat sig så det har inte blivit någon ridning.
Igår var vi in till Norrköping och inspekterade Sofie och Niklas nya lägenhet som dom köpt och den var verkligen jättefin, det är bara lite fix innan dom flyttar in.
 
/kram Mia
 
RSS 2.0