Har haft en mysig helg tillsammans men min bror Patric och hans familj. Dom kom ner ganska sent igår kväll så då åt vi lite mat och satt och pratade till långt fram på natten.
 
 
Idag tog vi med dom för att vandra på en del av Östgötaleden som går runt en sjö som heter Ågelsjön och ligger strax utanfrör Norrköping.
 
 
Ungefär halvvägs runt sjön så kommer man till en jättemysig grillplats som ligger på en udde vid vattnet där vi stannade för att grilla korv och fika.
 
 
Första delen går man utmed en grusväg och där var det skuggigt och vindarna var ganska kalla men när vi vände ner på andra sidan av sjön så vi kom upp på bergen så värmde solen så skönt.
 
 
Min svägerska Kattis och jag när vi hade kommit upp på högsta punkten ovanför sjön.
 
 
 I slutet av vandringen är det ganska brant och smalt att ta sig fram men där har dom satt upp ett rep som man kan hålla sig i.
 
 
Efter en härlig vandring i det fina höstvädret så kom vi tillbaka till bilen lagom för att se dom sista solstrålarna gå ner bakom skogen, eftersom vi har ställt om klockorna i natt så blev det ju kväll tidigare än man är van vid.
 
 
Hoppas ni har varit ute och njutit av solen idag.
 
/Kram Mia
 
 
Har länge funderat på att skaffa mig ett aktivitetsarmband och har kollat på lite olika varianter men dom som jag har tittat på har varit ganska dyra för jag vill ha ett som mäter pulsen utan pulsband, men häromdagen var jag inne på Wish som är en nätbutik och där hittade jag ett armband för ynka 86 kr plus porto.
 
 
Så jag chansade och fick hem det idag, har testat det och hittils verkar det fungera riktigt bra. Det är kopplat till en app i telefonen och mäter steg, distans, puls och sömn. Vi får väl se hur länge det håller, men i så fall vet jag ju om jag tycker det är värt att lägga pengar på ett dyrare armband om det går sönder.
 
 
Har nu varit hemma i regn och rusk i drygt en vecka och saknar verkligen värmen och träningen nere i Portugal, tyvärr möttes jag av det tragiska beskedet att en av våra bästa vänner hade gått bort medan jag var bortrest så den här veckan har varit tung och sorglig.
 
/Kram Mia
 
Har åter igen varit i Portugal på en helt fantastisk träningsvecka tillsammans med min goda vän Sussi och Springtime Traveller. Vi bodde på hotell Yellow i Monte Gordo som ligger på Algarve kusten.
 
 
Trots att jag är så morgontrött så masade jag mig upp varje morgon för att gå stavgång på stranden i soluppgången, det är ju det här man minns i vinter när man drömmer sig tillbaka, och därefter var vi även med på morgonrörligheten några morgnar.
 

Den långa fina stranden som på morgnarna ligger helt orörd efter natten då vattnet har plattat till den.
 
 
 
Sussi framför "buren" och lite morgonstretch på "plankan".
 

När man är på träningsresa har man ju verkligen chansen att prova på olika träningsformer och att utmana sig själv.
 

Det gjorde jag en dag och tog mod till mig och gick verkligen utanför min comfort zon och var med på ett styrkepass i den fruktade buren.
 

Man skulle bl.a hänga i buren, rulla tunga bollar i sanden och kasta dom upp i luften plus en massa andra tunga övningar som vi gjorde i par, 50!! repetioner på varje övning och sen byta. Efteråt var man totalt genomsvett och hade sand precis över allt.
 

Danspass med härliga Inga-Lis Grape från Friskis&svettis.
 

Gympapass.
 

En dag gick vi till en liten stad som ligger 4 km bort precis vid den spanska gränsen där det var marknad men det var så rörigt och mycket folk så vi gick snart tillbaka igen.
 

På eftermiddagen var det "pricka tiden" en tävling där det gäller att komma så nära sin egen satta tid på två km i sand där man kan välja själv på vilket sätt man ska ta sig fram, springa, gå eller kanske krypa. Själv hade jag chansat på att jag skulle jogga på tiden 17.17 men kom i mål på 16.16.
 

Efteråt var det "after work" på strandbaren.
 

Som vanligt så är det en dag man åker upp i bergen för att springa eller gå, vi valde att gå 10 km men joggade lite på slutet.
 
 
 
Det är så vackert uppe i bergen med citronträden men det var väldigt torrt och brunt för dom har ju också haft väldigt lite regn. Här stär jag på den högsta punkten som vi vandrade upp till.
 

Sista dagen var jag med på något som hette Yogarun där vi sprang 4 km i tystnad och stannade ett par gånger utmed vägen och yogade för att sedan avsluta men avslappning nere på stranden.


Även fast man är på träningsresa så måste man ju unna sig att bada i vågorna och ligga på stranden och njuta av solen också vilket vi hann med en stund varje dag mellan träningspassen.
 
 
Att få ha möjlighet att åka på träningsresa är nog en av dom bästa saker som jag har gjort, man kommer hem med så mycket inspiration och träningsglädje som man har fått av alla fantastiska ledare och människor som man har träffat under veckan, men också med träningsvärk och stela muskler då man tränar ca 4 pass om dagen vilket kroppen inte är riktigt van vid.
 
/Kram Mia