I fredags så åkte Bosse och jag till Oxelösund, hade ingen aning om vad man kan göra där men vi åkte till turistbyrån och tog lite broschyrer om vad som fanns att göra.
Vi började på ett ställe som heter gamla Oxelösund där vi fikade på ett mysigt café och besökte ett skärgårdsmuseum, vilket var sådär ungefär som att komma in i min mormors hus när jag var liten.
 

Hamnen nere i G:a Oxelösund.
 

Därefter for vi vidare till något som hette Femöresfortet, vilket var ett bergrum under en halvö där försvaret hade ett fort som varit hemligt fram till 2003.
 


Det var en jätteduktig kille som guidade oss runt i fortet och först fick vi kolla på pjäserna ovan mark, på bilden till höger är vad man ser i periskopet från fortet och på bilden under så ser man den lilla rutan ovan mark.

Det fanns flera hundra meter underjordiska gångar i fortet och plats för 70 man som skulle kunna leva där i 30 dagar. Bosse blev också glad för han hittade en kanon som han hade skjutit med i lumpen.
 

Igår roade jag mig med att mocka ut i stallet och tvätta överallt så nu är det bara att måla när det torkat så det blir fint till vintern.
 
 
Därefter var vi bjudna till Leif och Helen som fyller år idag, ett stort GRATTIS på födelsedagen min vän.
 


Den här underbara bilden hade Malin lagt ut på sin blogg, hon reser ju runt i USA och nu har hon kommit till Arizona efter att ha besökt, New York, Washington, Minnesota och Chikago. Ni kan även följa hennes resa på hennes blogg som ni hittar på rosagrodor.se.
 


/Kram Mia
Igår var vi bjudna till Susanne och Jocke på en trevlig grillkväll, där var även deras grannar Janne och Ulla.
 

Dom bjöd på en otroligt god LCHF gratäng till köttet som var gjord på bl.a vitkål, jag glömde skriva av receptet men jag ska be och få det vid senare tillfälle.
 

Vi avslutade kvällen med ett parti Trivial Pursuit, det är inte många kvällar i sommar man kunnat sitta ute utan och frysa ihjäl men vi satt kvar ute till framåt tolv.
 

Idag har jag varit ute i skogen och plockat MASSOR av blåbär som jag nu rensat och fryst in till vintern, har också ätit en tallrik med blåbärsmjölk som är så gott.
 

/Kram Mia
Vad gör man när det varje dag regnar, blåser och är kallt? Jo jag åkte in till gymmet istället och körde först ett konditionspass där jag även testade stakmaskinen och därefter ett styrkepass, hade även tänkt och bubbla men relaxen var tyvärr stängd denna veckan för underhåll. Invigde även mina nya träningsbyxor som jag köpte på Ullared förra veckan. Innan jag åkte hem tog jag en sväng på stan och passade på att fika med Sofie som hade lunch.
 

Den enda fördelen med detta väder är väl att hela skogen just nu är full av blåbär och kantareller så det är bara att ge sig ut och plocka.
 

I lördags var Bosse och köpte en fyrhjuling som vi ska ha och sladda ridbanan och ploga snö med i vinter istället för traktorn. Så nu kan jag fixa ridbanan själv i fortsättningen (den är ju dessutom riktigt rolig att köra).
 

/Kram Mia