TRÄDGÅRDSARBETE!

Nu är den äntligen klar, mitt projekt som var min mjölkpall som jag började med redan förra året då jag såg en bild i en tidning om hur man gör den av en gammal lastpall. Så nu har jag roat mig i helgen med att  snickra och måla och vips så är den färdig.
 
 
Vi har även tagit itu med en förvuxen buske och när vi var klara var det inte mycket kvar av busken men desto mer ris i trailern som jag ska köra till tippen i morgon.
 


Dom får väl dåndimpen där när jag öppnar släpet.
 

Ha det gott och njut av att sommaren äntligen kommit.
 
/Kram Mia

LÖRDAG KVÄLL!

Idag har jag varit till Lundby för att plocka jordgubbar, det fanns massor men dom var lite dåligt mogna så jag plockade inte så mycket utan åker tillbaka om några dagar när dom förhoppningsvis har fått lite mer sol på sig och mognat. Det är så gott att ha massor av jordgubbar i frysen att ta fram i vinter till smothies och dyl. Jag passade även på att köpa lite blommor där till ett projekt jag håller på med.
 

På eftermiddagen red jag ut en tur i skogen med hästen och därefter tog jag en cykeltur, det är väl bäst att träna på så jag kan hänga med Sussi när vi ska ut och hoja tillsammans.
På vägen hem cyklade jag förbi Venasjön där jag inte kunde låta bli att stanna till och fota denna vackra sommarkväll. Det är så lätt att bara fara förbi allt och glömma bort att stanna upp ibland och bara njuta av allt fint som vi har omkring oss.
 

/Kram Mia

NY CYKEL!

Jag har ett tag funderat på att införskaffa mig en ny cykel med lite mer växlar som är lite mer en träningscykel och inte bara transportmedel. Så när XXL hade rea så slog jag till och köpte en Merida, har hittills inte tagit någon tur mer än prov cyklat här hemma eftersom jag varit förkyld i ca två veckor och därmed inte tränat alls. Men nu är jag på bättringsvägen så nu är det dags att ta tag i träningen igen.
 

Midsommarhelgen har mest tillbringats på jobbet men på midsommaraftonskvällen var vi bjudna till Tomas och Sussi där vi bubblade i deras nya spabad och åt god mat.
 
 
På midsommardagen var vi på kombinerad 40 och 50  års fest eftersom både Anders och Micke fyllde år.
 
 

När vi var där kom vi att prata om när vi var barn och samlade på mallrikar som man gick och grävde upp med fötterna i blåleran på sjöbottnen ute på landet, men det är visst inga fler än vi som bott ute på Djurön som hört talas om dom men Åsa hade kvar sin samling och så här ser dom ut. Det skulle va kul och veta om det är någon annan som vet vad det är.
 

 
Det har blivit olika formationer av leran som har stelnat.
 
/Kram Mia

GRATTIS GOODINA!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Goodinas födelsedag. För tretton år sedan kom den här lilla varelsen till världen här hemma i Bråthagen, på den första bilden är hon bara några timmar gammal.
 

Här är hon ett par dagar gammal och tillsammans med sin mamma Wilma.
 

Och här är hoppningen på treårs testet.
 

Tänk vad fort tiden går det känns som hon fortfarande är en unghäst.
 
/Kram Mia

STUDENT!

I fredags var det utspring på alla Norrköpings gymnasieskolor och våra vänner Åsa och Mickes yngsta son Jonatan hade sitt utspring i Folkparken vilket var jättemysigt och inte så trångt som på dom vanliga skolgårdarna. Det var även årets hitills varmaste dag så det var skönt med lite skugga från träden. Efteråt var vi hembjudna till dom i Svärtinge på god mat.
 

Jag har legat hemma och varit sjuk resten av helgen men som tur var hade jag ju det kungliga prins bröllopet att titta på. Jag tycker att det är så kul att vi har ett hovstall med hästar som verkligen används vid speciella tillfällen. Har själv varit där på studiebesök och det ligger mitt i Stockholm bakom Dramaten och där kan man prata om att ha ordning i sadelkammaren, allt glänser och inget hänger på fel ställe eller ligger slängt i stallgången. Är även imponerad av hästarnas lugn i dessa korteger.
 

Det var vekligen ett sagobröllop där flickan av folket fick sin prins och så får vi hoppas att dom som i sagorna levde lyckliga i alla sina dagar.
 


/Kram Mia
 
 

USA!

Nu har min stora fina tjej återigen gett sig av ut i världen, just nu sitter hon på ett plan på väg över Atlanten på väg till The Big Apple- staden som aldrig sover nämligen New York och USA för att utforska den delen av vår jord. Man vänjer sig aldrig vid att ta farväl av någon man tycker om men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får en underbar resa med nya minnen och vänner.

Malins blogg där ni kan följa hennes resa hittar ni här.
 

/Kram Mia

EN KVÄLL I JUNI!

Äntligen har det blivit lite sommarvärme trots blåsten. Igår var jag och vaccinerade Goodina och därefter släppte jag hästarna i sommarhagen vilket dom verkade väldigt nöjda över när jag var och tittade till dom den här fina försommarkvällen.
 

Tidigare idag var Malin och jag och åt lunch tillsammans med Sofie på Lingonfabriken i Norrköping, en restaurang som jag kan rekommendera om ni ska äta god mat.
Därefter tog jag en sväng till gymmet där jag först tog löpbandet och sen dödade mina ben i trappmaskinen (typ en rulltrappa som man går i åt fel håll), jag kom 20 våningar på 5 minuter sen var mina ben fulla med mjölksyra (det var första gången jag testade den).
 

Ha en trevlig helg.
 
/Kram Mia
RSS 2.0