I går var vi bjudna på en resa med båten Wasa Lejon utmed Göta Kanal av våra vänner Janne och Maud, tråkigt nog regnade det hela dagen men som tur kunde vi sitta inne. Resan gick från Berg slussar utanför Linköping till Borensberg där vi vände och åkte tillbaka.
 
 
Det är väldigt fasinerande vilket byggnadsverk kanalen är. Dom började gräva 1810 och efter att ha handgrävt i 22 år med träspadar var den klar för invigning 1832. Jag tror att vi åkte genom 9 slussar mellan Berg och Borensberg.
 
 
Vi vände i sjön Boren utanför Borensberg som tidigare har hetat "Husbyfjöl" vilket också står på det här huset.
 
Här är det klassiska världshuset som man känner igen från filmen "Göta Kanal".
 
Idag har vi hämtat hem hästarna från sommarbetet så nu väntar jag på att hovslagaren ska ringa eftersom Goodina har tappat en sko.
Idag fick hon inviga sitt nya flugtäcke som jag köpte på Ullared åt henne.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
Just nu är det sommarläger på Stora Skogsgården i Simonstorp för barnen från Lileplatoneskolan i Lettland där vi har våra fadderbarn. Det är 16 barn plus personal som är här nu. I helgen har alla barn varit hemma hos sina faddrar så igår kväll hade vi lite fest tillsammans med personalen hemma hos Janne och Maud.
Här är Inga, Gunna, slöjdläraren och choffören Agris som försöker få ihop en kub.
 
 
Barn, faddrar och personal på lägret.
 
 
Till vänster en kvinna som arbetar på vårdcentralen och till höger om mig den gulliga läkaren Biruta.
 
 
När vi var ute på lägret idag passade Maud och jag på att testa lite kajakpaddling eftersom hon är sugen på att köpa en egen och det gick bra, vi paddlade förbi så fina näckrosor så jag kunde inte låta bli att plocka några.
 
/Kram Mia
 
I måndags när vi kom hem från Örebro var det dags att hämta hem årets hö, så nu ligger ca 3,5 ton på skullen inför den kommande vintern. I är var verkligen höet fint eftersom det har varit så bra torkväder med sol och blåst. Tack alla ni som hjälpte till att lassa hö.
 

I tisdags var Sussi och jag ute och red på fm, jag hade tänkt att försöka hitta en ny väg som jag ridit för länge sen men det slutade med att vi red vilse och virrade runt i 1,5 timme innan vi hittade ut och då hade Goodina tappat en sko dessutom.
På kvällen var Åsa, Micke och Anders här så vi grillade, satt o pratade och hade allmänt trevligt.
 
I torsdags begav sig grannen Helen och jag ut på vår sedvanliga cykeltur via Nybble, Finnerstad och Loddby ner till kanalen där vi avslutade med en god sallad på Creperian. Självklart var vi tvungna att ha lite vätskekontroll utmed vägen.
 
I går kväll var jag och tog ett kvällsdopp i Klarsjön och passade på att simma 1000 meter samtidigt. Det är alldeles ljummet i vattnet nu och på kvällarna är det inte så mycket folk så att det går att simma utan allt för mycket hoppande ungar.
 
 
/Kram Mia