EN REGNIG DAG PÅ GÖTA KANAL

I går var vi bjudna på en resa med båten Wasa Lejon utmed Göta Kanal av våra vänner Janne och Maud, tråkigt nog regnade det hela dagen men som tur kunde vi sitta inne. Resan gick från Berg slussar utanför Linköping till Borensberg där vi vände och åkte tillbaka.
 
 
Det är väldigt fasinerande vilket byggnadsverk kanalen är. Dom började gräva 1810 och efter att ha handgrävt i 22 år med träspadar var den klar för invigning 1832. Jag tror att vi åkte genom 9 slussar mellan Berg och Borensberg.
 
 
Vi vände i sjön Boren utanför Borensberg som tidigare har hetat "Husbyfjöl" vilket också står på det här huset.
 
Här är det klassiska världshuset som man känner igen från filmen "Göta Kanal".
 
Idag har vi hämtat hem hästarna från sommarbetet så nu väntar jag på att hovslagaren ska ringa eftersom Goodina har tappat en sko.
Idag fick hon inviga sitt nya flugtäcke som jag köpte på Ullared åt henne.
 
 
/Kram Mia
 
 
 

LETTLANDSBESÖK

Just nu är det sommarläger på Stora Skogsgården i Simonstorp för barnen från Lileplatoneskolan i Lettland där vi har våra fadderbarn. Det är 16 barn plus personal som är här nu. I helgen har alla barn varit hemma hos sina faddrar så igår kväll hade vi lite fest tillsammans med personalen hemma hos Janne och Maud.
Här är Inga, Gunna, slöjdläraren och choffören Agris som försöker få ihop en kub.
 
 
Barn, faddrar och personal på lägret.
 
 
Till vänster en kvinna som arbetar på vårdcentralen och till höger om mig den gulliga läkaren Biruta.
 
 
När vi var ute på lägret idag passade Maud och jag på att testa lite kajakpaddling eftersom hon är sugen på att köpa en egen och det gick bra, vi paddlade förbi så fina näckrosor så jag kunde inte låta bli att plocka några.
 
/Kram Mia
 

3:E SEMESTERVECKAN

I måndags när vi kom hem från Örebro var det dags att hämta hem årets hö, så nu ligger ca 3,5 ton på skullen inför den kommande vintern. I är var verkligen höet fint eftersom det har varit så bra torkväder med sol och blåst. Tack alla ni som hjälpte till att lassa hö.
 

I tisdags var Sussi och jag ute och red på fm, jag hade tänkt att försöka hitta en ny väg som jag ridit för länge sen men det slutade med att vi red vilse och virrade runt i 1,5 timme innan vi hittade ut och då hade Goodina tappat en sko dessutom.
På kvällen var Åsa, Micke och Anders här så vi grillade, satt o pratade och hade allmänt trevligt.
 
I torsdags begav sig grannen Helen och jag ut på vår sedvanliga cykeltur via Nybble, Finnerstad och Loddby ner till kanalen där vi avslutade med en god sallad på Creperian. Självklart var vi tvungna att ha lite vätskekontroll utmed vägen.
 
I går kväll var jag och tog ett kvällsdopp i Klarsjön och passade på att simma 1000 meter samtidigt. Det är alldeles ljummet i vattnet nu och på kvällarna är det inte så mycket folk så att det går att simma utan allt för mycket hoppande ungar.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 

ÖREBRO OCH GYLLENE TIDER!

Vi har tillbringar några trevliga dagar hos våra vänner Eva och Mikael på deras fina gård Nybble utanför Örebro. Eftersom det har varit så fint väder har vi badat, solat och mest loppat oss vid poolen.
 
 
 
Evas mysiga nordsvenska travare Bläsen.
 
På söndagen gick Eva, jag och Annelie till en granngård där dom hade visning av sin trädgård.
 
 
Och igår kväll var det äntligen dags för konserten med Gyllene Tider. Sist jag såg dom var i Himmelstalundshallen när jag gick på gymnasiet, så det är några år sedan. Så här såg dom ut på den tiden men dom är lika bra idag om inte bättre.
 
 
Eva och jag med våra "bodyguards" Bosse och Mikael i väntan på att det skulle börja.
Som förband uppträdde Linnea Henriksson och det var väl sådär men däremot var GT riktigt bra och bjöd på en show med många gamla godingar men även nya låtar.
 
Oj det här blev visst ett långt inlägg men nu är det natti natti. Sov gott.
 
/kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MINISEMESTER

Är nu hemma igen efter vår tripp till Ullared, det har varit kul som vanligt men tomt efter Hella som inte kunde följa med. I år hann vi även med en kväll och en dag på playan i Falkenberg vilket inte var helt fel i det underbara vädret, det är nästan att det känns som om man vore utomlands när man ligger där.
Här kommer lite bilder från vår resa.
 
 
Ola-Conny och Morgan måste ju självklart få va med!
 
,
 
/Kram Mia
 
 

1:A SEMESTERVECKAN

 
Oj vad fort en vecka har gått men det har varit en bra vecka, fint väder och trevliga utflykter . I onsdags kväll tog Helen och jag en promenad vid kanalen, vi gick bort och över Tegelbruksslussen, sen tillbaka mot kanalbron och avslutade med kaffe och räksmörgås i kanalhamnen.
 
 
Kanalen en sommarkväll i juli.
 
 
Igår kväll var vi bjudna till Leif och Helen där vi firade Leif som hade fyllt år.
 
 
Yvonne, Suzanne, jag och Helen.
 
 
Har även varit ute på trevliga ridturer ihop med Sussi och Dimka, det är så kul att slippa rida ut själv och Goodina tycker det är trevligt med sällskap.
Idag har vi även bokat biljetter till Gyllene Tiders konsert i Örebro på söndag, och imorgon drar jag till Ullared med bästa tjejerna Ullis och Sussi, synd bara att inte Hella kunde följa med oss i år.
 
 
/kram Mia
 
 
 
 
 
 
 

OVÄNTAT BESÖK!

Idag har jag legat i poolen och guppat omkring och njutit av semestern och det fina vädret, detta är det absolut bästa sättet att ladda batterierna inför kommande vinter och ha dessa dagar att tänka tillbaka på när det blåser och snöar. Vilken tur att vi har olika årstider att njuta av.
 
 
Jag har även hällt upp min fläder/jordgubbssaft på flaskor och bakat en jordgubbspaj eftersom vi fick "oväntat" besök av min bror med familj som tittade in på en fika när dom var på väg hem från semestern, dom hade bilat runt i Europa och var nu på väg från Franska Rivieran tillbaka hem till Stockholm.
 
 
 
Dagen avslutades med en härlig uteritt tillsammans med Sussi och Dimka, förutom alla mygg och blinningar som attackerade oss hela tiden.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 

ÄNTLIGEN SEMESTER!!!

I dag började jag min semester och den inledda jag med att tillsammans med Malin cykla till Mem i det fina vädret. Jag vågade mig till och med på att bada, det var kallt först men när man kom i var det helt ok.
 

Innan vi cyklade tillbaka blev det var sin glass i kanalmagasinet.
 
/Kram Mia
 
 

BONDENS

 
I går kväll träffades vi ett gäng från jobbet på Bondens creperia vid kanalen och åt god mat innan vi skingras och alla går på semester. Efter 5 timmar med mycket skratt och prat så cyklade Sussi och jag hem eftersom hon skulle sova hos oss. Tack alla underbara kollegor för en härlig kväll.
 
Micke, Sussi, Annelie, Ewa, Ullis och Sussi T.
 
 
Avslutade med en Irish Coffé.                             Ewa och jag.
 
/Kram Mia
 
 
 
RSS 2.0