HEJ IGEN!

Har inte skrivit här på ett tag, det har varit lite rörigt sista veckan. För det första satt MALIN i köket förra onsdagen när jag kom hem från jobbet, gissa om jag blev förvånad och glad för jag hade inte en aning om att hon var på väg hem från Australien.
Välkommen hem min kära dotter!
 
 
I helgen har vi haft kalas både i lördags när vi firade mig med lite gäster hemma och i söndags när vi firade Sofies 20 års dag.
Nu verkar det som våren har kommit även till oss, tog en promenad vid Ramunderberget i förrgår och blåsipporna blommade för fullt och jag såg två svarta huggormar.
 
 
I fredags köpte jag lite penseér som jag planterade så nu är det vårfint på trappen.
 
 
I går var vi på restaurang Meze i Norrköping och firade Malins födelsedag så nu är alla födelsaedagar i April avklarade för i år.
 
/Kram Mia

BUDAPEST

Är nu åter hemma i kalla Sverige efter en härlig helg i Budapest. Där nere var det vår och ca 20 grader varmt så man kunde sitta ute på cafeer och restauranger.
 
 
Penseerna blommade så fint i rabatterna.
 
 
Vi bodde på ett litet mysigt men fint hotell som hette Starlight suiten hotel som låg väldigt centralt med gångavstånd till det mesta. Något av det bästa med hotell är ju frukosten.
 
 
Min födelsedag firade vi den första kvällen på en restaurang där vi åt ungerska specialiteter.
 
 
Det finns gott om fina byggnadsverk i Budapest och en massa vackra broar över Donau som rinner mellan Buda och Pest som ligger på var sin sida om floden.
Här är Basilikan.
 
Slottet
 
Den största bron med slottet i bakgrunden
 
 
 Är man i Ungern måste man ju äta Gulaschsoppa, och så här glad blev NIklas när han fick en öl efter lite shopping.
 
Vi var på House of terror som är ett museum som handlar om förintelsen och Sovjetinvasionen, synd bara att alla skyltar och tal var på Ungerska.
 
Sofie och jag hittade ett shoppingcenter som nog var det största jag varit i, dom hade över 400 butiker.
 
Det finns flera olika stora bad i Budapest och ett av dom är Gellert som vi var på. Det är sett spa och termalbad som var otroligt vackert. 
 
 
Det var så varmt ute så man kunde njuta av solen när man satt i polen.
 
Sista dagen avslutade vi med en fika på ett café, jag såg inte till en budapestbakelse på hela resan utan det här är deras specialité men den var också god.
 
/Kram
 
 
 
 

TORSDAG

Oj vad tiden går fort, det är redan Torsdag och imorgon åker vi till Budapest. Ska bli skönt att komma iväg från snön ett par dagar. Men det är ju så mycket att fixa bara för ett par dagar, mamma bor här och tar hand om katterna och Hella o Alicia är så gulliga och tar hand om hästarna. Idag är jag ledig och håller på att packa och städa lite så inte mamma får spader.
 
 
Jag som älskar Budapestbakelser, hoppas det är så varmt så man kan sitta ute och njuta av dom.
 
/Kram Mia

WILLY 50 ÅR

Igår var vi på en mycket rolig överraskningsfest för Willy som fyllt 50. Han trodde att han skulle på hemlig restaurang med familjen men tji fick han.
 
 
Här är han med sin fina döttrar Amanda och Malin.
 
 
Till middag var det en god buffé och till efterrätt dessa godbitar i olika smaker.
 
 
Willy kunde så klart inte slita sig från scenen och gitarren, det blev fler och fler musiker på scenen ju senare på kvällen det blev. Det var fullt ös på dansgolvet hela kvällen med mycket bra musik.
 
 
Själv hade jag hittat en skjorta från det glada 80 talet men den som spar han har.
 
 
/Kram Mia

FREDAG

Igår red jag en sväng i skogen men det var aldeles för mycket snö som bar ibland och ibland trampade hon ner i djupa hål så det var ingen höjdare men hon var lugn och snäll ändå även fast hon inte är så mycket riden på sista tiden.
 
 
Idag har jag varit hos Sofie och toppat håret, jag var också på Forex och växlade pengar för nu är det ju bara en vecka kvar innan vi åker till Budapest. O herregud vad mycket pengar man fick, närmare bestämt 270 000 huf, så det blir inte lätt att räkna om i svenska kr.
 
 
/Kram Mia

ÖVERRASKNING

Igår kom det ett brev med posten från Australien, undrar vad det inehåller?
 
 
Jo två stycken mindre paket ett till mig och ett till Sofie, men dom får sparas och inte öppnas förrän på födelsedagen även om jag är väldigt nyfiken.
 
 
Idag har jag tagit den första joggingturen för i år, det blev 3 km på 20 min. Helt ok för mig. Jag har även anmält mig till Vårruset som går den 20 maj.
 
 
/Kram Mia

FÖRSTA RIDTUREN

Idag har grannens flicka Salina varit och ridit på Millan (mamma Dagmar var med som ledare och fotograf) och jag på Goodina för första gången sedan hon trampade in en spik i hoven, hon skötte sig riktigt bra trots att jag inte ridit på tre månader. Vi tog en sväng på vägen i den härliga vårsolen som äntligen börjar värma nu.
 
 
Ikväll tog Helen och jag en promenad på 6 km från Klarsjön förbi Svartsjön, det märks att dagarna blivit längre och det är ju ljust så länge nu sen vi ställde om klockan.
 
/Kram Mia
RSS 2.0