EM GULD OCH MEDELTID!

Har suttit klistrad vid TV´n hela eftermiddagen och följt den spännande finalen i hoppning och som dom gör det Peder och All in, går ut sist och gör exakt vad som krävs med minsta möjliga marginal och tar hem guldet åt Sverige här på hemmaplan.
 
Bild lånad från tidningen Ridsport.
 
Peder var ju även den som i fredags fixade så Sverige fick ett silver i lagtävlingen, laget bestod förutom Peder även av Henrik, Malin och Douglas som alla tre faktiskt har tävlat för Söderköpings Ryttarsällskap tidigare i sina karriärer vilket ju är lite roligt.
 
 
Läste en så bra artikel från en tidning som någon hade delat på Facebook där denna personen hade gått förbi Ullevi i Göteborg under EM där det var fullt med folk men inte en uniformerad polis så långt ögat nådde utan en liten tjej i reflexväst som visade folk tillrätta något för fotbollen att lära sig av ridsportsfolket så skulle vi spara många skattekronor varje år.
 
 
I helgen har det även medeltiden kommit till Söderköping i form av Gästabudet, var där en sväng på eftermidagen igår och köpte gott medeltidssurbröd som dom säljer på marknaden i kyrkparken.
 
 
Där fanns även fina hästar och ryttare.
 
 
På kvällen var vi en sväng med jobbet och tittade på gycklargruppen Mareld.
 
 
Hoppas även ni haft en bra helg.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 

MIDNATTSLOPPET!

Vilken otroligt häftig känsla det var att i natt ge sig ut i mörkret på Stockholms gator för att springa tillsammans med tusentals andra personer, jag tror att det var närmare 40 000 anmälda till loppet.
 
 
Då alla startande springer i likadana tröjor så var det ett under att Sofie lyckades fånga mig på bild vid starten.
 
 
Taggad innan start, jag brukar aldrig bli speciellt nervös inför lopp men igår var jag faktiskt lite orolig att jag inte skulle hinna runt inom maxtiden då det är så dumt så att dom som startar sent har kortare tid på sig och jag startade i näst sista led.
 
 
Jag sprang loppet tillsammans med min bror men han startade i några startled tidigare än mig så jag sprang loppet själv, första kilometern sprang jag på helt otroliga 5.55 men då jag kände att jag inte skulle orka hela vägen i det tempot så saktade jag ner farten lite men gick ändå i mål på 1.11.27 vilket jag är jättenöjd med då det bara var andra gången jag sprang ett millopp.
 
 
Ytterligare en medalj att lägga till samlingen.
 
 
Måål för Patric, endast 4 minuter snabbare än mig. Det var så häftigt när man både framför och bakom sig såg alla löpare i samma färg på tröjorna som slingrade sig fram i ett myller längs med gatorna.
 
 
Patric och jag trötta men glada efter målgång.
 
 
I dag kändes kroppen helt ok bara lite stel, trodde ev att jag skulle känna lite mer i benen då hela loppet gick på asfalt men vi tog en lugn promenad för att mjuka upp kroppen lite innan vi for hem igen, imorgon är det slut på ledigheten och dags att börja jobba igen så för att summera semestern så har den varit bra trots att man kanske hade önskat lite bättre väder men det har varit perfekt rid och träningsväder så jag är nöjd och det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet med nya krafter.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 

TISDAGKVÄLL!

Ikväll blev det en tur i skogen efter dom senaste dagarnas träning på ridbana så det blir lite omväxling för henne, trodde att flugorna skulle ha lugnat ner sig till kvällen men inte då.
 
 
I söndags var vi i "juntan" vårt gamla tjejgäng som bestod av grannar sedan den tiden vi bodde utanför Mogata bjudna till Lenas sommarstuga nedanför Valdemarsvik.
 
 
Hon hade fixat så fint och bjöd på kräftor med tillbehör.
 
 
Och därefter ost och kex.
 
 
Nu har jag börjat min sista semestervecka och det känns som jag har fullt upp hela dagarna men jag tycker att jag har gjort mycket den här semestern så den här sista veckan tänkte jag ägna åt att få lite ordning här hemma både inne, ute och i stallet. Igår sprang jag mitt sista pass inför Midnattsloppet på lördag och imorgon ska jag in till Stadium i Norrköping för att hämta ut min tröja och nummerlapp.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 

KURS I AKADEMISK RIDKONST!

Har landat hemma efter en fyra dagars kurs hos Anna Lind på Övre Jäder i Jönåker.
 
 
Här rider Anna själv på hennes häst Diablo.
 
 
Akademisk ridkonst innebär även mycket träning för hand så här tränar hon sin andra häst, den fina Hero.
 
 
Goodina i sin hage som låg precis intill hål 9 på Jönåkers golfbana, till en början tyckte hon att det var mycket läskigt med en massa människor som smög omkring i skogen och slog på konstiga bollar men till sist så brydde hon sig inte längre.
 
 
Första dagen fick jag lära mig grunderna i AR och jobba Goodina från backen, det är en av dom sakerna jag gillar med AR är att det inte finns några måsten utan man går fram i sin egen takt och gör bara det som känns bra.
 
 
Anna är en otroligt duktig och ödmjuk tränare.
 
 
 
Jag känner att denna kurs har gett mig så mycket, både inspiration och kunskap i hur jag ska jobba vidare hemma med min ridnig där jag kände att jag hade kört fast totalt och inte kom någonstans.
 
 
Jag bodde på gården i en jättemysig lägenhet som var inrymd i ena delen av ett magasin tillsammans med en jättetrevlig tjej som heter Katarina som hade en kallblodstravare vid namn Strimma.
 
 
Katarina och Strimma.
 
 
Goodina och hennes kompis Strimma.
 
 
Utsikten från mitt sovrumsfönster.
 
 
 
 
En kväll tog jag en joggingtur och då mötte jag dessa raringar i en hage en bit bort.
 
                                    Bild lånad från Google.
 
Den akademiska ridkonstens fader är dansken Bent Branderup som har satt ihop den ridning som lärdes ut på ridakademierna under 1500-1700 talet och även gett den dess namn.
 
 
Millan i sin fina flugluva som jag köpte nere på Ullared och som fått vara ensam hemma blev så glad när Goodina kom hem igen, fast hon har blivit väl ompysslad av både Malin och Salina.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRIALTON!

Igår gjorde jag det, genomförde och fick min första medalj i ett trialtonlopp.
 
 
När man anmälde sig så kändes det som en baggis att simma 380 m, cykla 18 km och springa 4,2 km men det var mycket tuffare än jag någonsin kunnat ana.
 
 
Efter att man lagt ut sin cykel och sina kläder var det dags att bege sig till ett gemensamt informationsmöte innan man fick gå i vattnet och det blåste skapligt höga vågor så periodvis tyckte jag det var riktigt otäckt men kämpade på och kom upp ur vattnet ganska anfådd.
 
 
 
Därefter var det dags att snabbt få på sig cykelkläderna över dom våta badkläderna och ge sig ut på 18 km cykling varav dom första 10 var i motvind men det var nog den delen som gick bäst och jag kände mig stark och hade energi kvar hela vägen.
 
 
Däremot när det var dags att börja springa efter cyklingen så var jag totalt slut i låren och energin var slut så jag var tvungen att gå ganska mycket som jag förlorade massor av tid på, dom flesta deltagarna var riktiga elitidrottsmän som var i mål på halva min tid. Jag trodde att jag kom in sist i mål men det kom faktiskt några efter mig så min tid på max 90 min som jag hade hoppas på blev 101 min istället.
 
 
Är dock otroligt nöjd och glad över att jag kämpade på och lyckades att genomföra det utan att bryta.
 
 
Sussi var så otroligt duktig och lyckades springa i mål på ca 80 minuter så en stor eloge till henne.
 
 
Idag har Malin, Sofie och Johan varit hemma på middag så då gjorde jag hemgjorda hamburgare på hjortkött, som blev jättesmarriga och därefter roade vi oss med att spela spel i regnet.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 

BARA EN DAG KVAR!

Idag har Sussi visat mig vägen som vi ska cykla i morgon på Trialtonet, kollade även in var vi ska simma och var växlingen till löpningen sker. Vid dom här bryggorna är det altså som vi startar i morgon. Hjälp vad har jag gett mig in på. Återkommer i morgon om hur det gick.
 
 
Igår var Malin och jag en sväng till Skänninge marken, tyvärr så började det att regna strax efter att vi kom dit så vi stannade inte så länge men jag hann med att köpa lite kort, servetter och korv samt en snygg gul regnponcho så jag inte behövde bli dyngsur.
 
 
Sist jag besökte det här torget var när jag cyklade tjejvättern förra året och dom hade en depå med vätska och bullar där.
 
 
Nu har jag även införskaffat mig en ny telefon för den gamla började att bli lite trött, har ju haft den i över tre år så jag är förvånad att den fortfarande är hel. Det blev en iPhone även denna gång fast en 6S, är inte riktigt sams med den än för jag tycker den är lite stor och klumpig men man vänjer väl sig.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 

CYKELTUR UTMED GÖTA KANAL!

Igår cyklade Maud och jag till Kimstad utanför Norrköping för att hälsa på Laura och hennes familj. Vi började vår tur genom Västra Husby och Luddingsbo där dom hade lagt asfaltkross på den utmärkta cykelleden utmed kanalen så det var nästan omöjligt att cykla där.
 
 
När vi äntligen kom ner till kanalen så var det bättre väg men istället hade vi värsta motvinden fram till Norsholm där vi stannade för att äta lunch på kanalkrogen Kapten Billes som ligger utmed kanalen.
 
 
Det smakade bra med pannbiff, sås och potatis efter ca 3 mils cykling i motvind.
 
 
Efter en trevlig visit hos Laura med husesyn av deras hus och trädgård som dom fått så fin samt fika så begav vi oss hemåt igen och fick en betydligt trevligare cykeltur med mestadelen medvind samt att vi valde att köra landsvägen istället så när vi kom hem hade vi cyklat sammanlagt 5,3 mil.
 
 
Idag har jag röjt i boden och lastat trailern full med skräp som jag ska till tippen med i morgon. Har även varit uppe till sjön idag och simmat 400 meter och i morgon tänkte jag ta en löprunda på ca 4 km men sen så ska jag vila inför lördagens trialton, börjar undra vad jag har gett mig in på men någon ska ju komma sist också.
 
/Kram Mia
 
 
RSS 2.0