Den här lediga helgen har varit minst sagt hektisk, i fredags tog Sofie och jag tåget upp till Stockholm för lite shopping och Hälsomässan som vi skulle besöka. Vi började med att gå till NK och se på deras fina julskyltning och den pampiga granen som hänger i taket inne i varuhuset, årets tema var sagor som barn har gjort.
 
 
 
 
Därefter så åkte vi ut till Mall of Skandinavia, eftersom det var Black Friday så kunde vi fynda både på Victoria Secret och en sminkbutik som heter Kiko, ingen av dom butikerna finns i Norrköping så det passade ju bra.
 
 
 Även på Mall of Skandinavia hade dom pyntat och gjort fint.
 
 
Därefter begav vi oss ut till Älvsjömässan där det var både Fitnessfestival och hälsomässa, vi kollade bl.a på Paolo Roberto som höll ett tufft tränings pass från sin bok om träning på 15 minuter, därefter lyssnade vi på en live inspelning av Träningspodden av min favorit författare Lofsan som tillsammans med Jessica Almenäs har skrivit Stora löparboken för kvinnor och nu har hon kommit ut med Stora styrketräningsboken för kvinnor som jag hoppas jag får i julklapp.
 
 
Igår var Bosse, Malin, Sofie och jag tillsammans med Maud, Milla och Lennart till Linköping där vi först knallade omkring i mysiga Gamla Linköping på deras julmarknad.
 
 
Efter det så åkte vi in till Linköping och åt lite på Espresso House där Malin arbetar innan det var invigning på torget av "Stad i ljus" som är en ljuspromenad där vi gick omkring och tittade på olika ljusinstallationer i staden..
 
 
Idag har jag firat in det nya kyrkoåret med ett besök i St Laurenti kyrka och julmarknad i vår egen mysiga stad.
 
 
Har även  pysslat och plockat fram lite stjärnor och ljusstakar här hemma och hängt upp nya gardiner så det har blivit adventsfint.
 
 
Nu har jag avslutat helgen med ett pass på Friskis & svettis så nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med Martin Beck, Bosse och Malin som är hemma.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom Sussi, Hella och jag vann en ny resa sist vi åkte till så har vi nu utnyttjat vårt pris där det ingick bussanslutning, hytt, julbord och frukost för två personer så vi fick betala för en men det var ju helt överkomligt.
 
 
Sussi och Hella är på G innan ombordstigning.
 
 
 
När vi kommit ombord var det bara att lämna väskorna och svida om så var det dags för julbord vilket smakade mycket bra , det var precis lagom med rätter och massor av olika laxsorter som jag älskar så det mest dom kalla sakerna jag åt av och självklart efterrättsbordet.
 
 
Därefter var vi och kollade på en julshow, egen servitris hade vi självklart med oss.
 
 
 
Lite kereoke måste man ju sjunga också, det var mest pensionärer i övrigt på båten som inte var ett dugg roade av att sjunga så det var mest vi som fick underhålla.
 
 
Tack tjejer för en som vanligt superrolig resa tillsammans med er.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
Jag har ju inte ridit så mycket på sista tiden, bara lite sporadiskt då och då men häromdagen fick jag tips av en jobbarkompis på en sida som handlade om straightnesstraining som drivs av en kvinna som heter Marjike De Jong. Lite kortfattat så handlar det om att jobba med att rakrikta hästen och göra den liksidig eftersom hästar liksom vi är höger eller vänster sidade. Man arbetar både från marken och från ryggen och jag tycker att lite påminner det om en blandning av western och akademisk ridning så i helgen har jag testat lite på Goodina, egentligen ska man använda sig av en ridkapson men eftersom jag inte äger någon så fick det duga med en vanlig kapson. En viss del av arbetet kan hon sedan tidigare eftersom jag tränade lite sådant när hon var yngre, så nu är jag riktigt sugen på att komma igång med det eftersom det förhoppningsvis för med sig att man får en mindre spänd häst.
 
 
Ikväll har jag som vanligt på söndagkvällarna varit på Friskis & svettis och gjympat och nu ser jag på Beck och laddar inför morgondagen då Sussi, Hella och jag ska åka till Åland igen eftersom vi vann en ny resa på musikquiz sist vi var där.
/Kram Mia