Hoppas ni haft en bra påsk i det fina vårvädret, själv har jag jobbat större delen av påsken så det har inte blivit så mycket firande här.
 
 Idag gick Bosse, Sofie och jag ut och åt kinamat istället för att laga påskmat.
 
 
Till förätt tog jag Anka medan dom åt lite olika rätter och som vanligt blev det friterad banan till efterrätt.
 
 
På förmiddagen tog jag en cykeltur på två mil, jag har nu börjat att träna inför tjejvättern och räknar med att jag ska minst cykla 50 mil innan det är dags för start.
 
 
Har skaffat mig en ny cykeldator så jag har lite koll på hur jag cyklar, den mäter tid, distans, hastighet och jag kan även se den totala distansen jag cyklat så nu är jag uppe i 5,5 mil av dom 50.
 
 
Var även tvungen och stanna för att fota dom första tussilago som jag sett i år, så nu måste väl ändå våren vara här.
 
 
/Kram Mia
Hemma igen efter en härlig vecka i Playa de las Americas på Teneriffa, vi bodde på ett hotell som hette Parque Santiago 4 och som låg precis vid havet.
 
 
Ett lugnt hotell med fint poolområde där det fanns stolar så det räckte åt alla, enda nackdelen var att dom inte hade frukostbuffé på hotellet men i poolbaren kunde man köpa frukost hos vår glada kypare.
 
 
 
 
Det fanns två rejäla pooler, en uppvärmd till 28 gr och en som var ca 18 gr i.
 
 
Jag blev glatt överraskad hur rent och fint det var överallt.
 


Morgnarna startade jag med antingen en promenad eller en joggingtur på strandpromenaden längs med havet, tänk om man hade den här miljön att springa i hemma vad mycket lättare det skulle va mot att springa fram och tillbaka på Klarsjövägen.
 
 
Strandpromenaden gick precis bakom vårt hotell och man kunde springa bra längt åt båda hållen, det räckte åt mig i alla fall.
 

Innåt landet hade man utsikt över vulkanen Teide som ligger snöklädd på den norra delen av ön.
 
 
En dag tog Eva och jag en promenad bort till hamnen.
 
 
En kväll var det Mamma Mia tema på en bar där två tjejer uppträdde som Frida och Agneta och sjöng sånger från filmen.
 
 
Vi hittade en restaurang som hett Prime Steak House och som hade fantastisk god mat.
 
 
 
När man är i Spanien så måste man ju dricka Sangria.
 
 
Sista kvällen var vi nere på stranden och fotade lite, som ni ser så är inte stränderna dom finaste men det fanns delar som dom fixat iordning med sand.
 
 
 
Här ser man från luften snön uppe på Teide.
 
 
/Kram MIa
 
I fredags begav vi oss upp till Mora för att hämta ut våra nummerlappar till Tjejvasan som startade på lördagen. Därefter åkte vi till Älvdalen där vi skulle bo på natten. Det var med blandade känslor jag åkte eftersom jag inte hade bestämt mig om jag skulle starta eftersom jag legat sjuk i närmare en månad, men på torsdagen hade jag varit på läkarundersökning där dom inte hittade några större fel än hostan jag dras med fortfarande.
 
 
Väl framme i Älvdalen blev vi väl omhändertagna av Margareta och Lars-Eric som vi skulle bo hos, vi fick även våra skidor vallade efter konstens alla regler av "vallagubben".
 


På lördagsmorgonen var det ju så fantastiskt väder och dom bästa förutsättningarna för att åka så jag bestämde mig för att ställa mig på startlinjen och prova i alla fall (man kan ju alltid bryta).
 
 
Vi som åkte tillsammans var jag, Helen, Karin och Sussi.
 
 
Sussi och jag precis innan start.
 
 
Åker man vasalopp så måste man ju dricka blåbärssoppa, här vid kontrollen i Hökberg dit det var elva km tuff åkning mest uppför så när jag kom dit bestämde jag mig för att nu skulle jag bara i mål så jag slapp göra om det här nästa år.
 


När det var 15 km kvar så började nedräkningen fram till målet för då var man halvvägs. 
 
 
Vid Eldris kontrollen så var det bara nio kilometer kvar.
 
 
Känslan när man passerade under den klassiska målskylten i Mora som man sett på tv sedan man var liten var helt otrolig och värd blod, svett och tårar.
 
 
 
 
Den fina dalahästen fick jag av Sussis gulliga föräldrar som kom upp för att heja på oss och medaljen man fick.
 
 
Efteråt åkte vi trötta och belåtna till Rättvik där vi bodde på ett mysigt värdshus där vi åt mat och skålade i skumpa sen var det natti natti tidigt. 
 
Nu blir det vila ett tag innan det är dags att plocka fram cykeln för nästa utmaning som är Vätternrundan vilken är nästa steg i tjejklassikern.
Men på söndag åker vi till det här hotellet i Playa de Las Americas på Teneriffa tillsammans med Frasse och Eva och bara tar det lugnt, äta god mat och förhoppningsvis sola och bada.

/Kram Mia