GOTT NYTT ÅR!

Ville bara titta in och önska alla mina vänner ett gott slut och ett gott nytt år. Själv kommer jag att tillbringa kvällen och natten på jobbet. 

/Kram Mia

Skriv inläggstext 

JULDAGEN!

 
Här hemma har vi haft en lugn och fridfull jul som vi startade i vanlig ordning med tomtegröt, skinksmörgås och Bingolotto på kvällen innan julafton. Tyvärr vann vi ingenting i vanlig ordning, alla säger att dom vinner men jag tror inte ens att vi har vunnit en ny lott någon gång.
 
 
På julafton åkte vi först ut till min mamma på en fika och julklappsbyte. Därefter åkte vi hem och kollade på Kalle och hans vänner.
 
 
Efter att vi ätit oss mätta på julmat så spelade vi Hazard och delade ut julklappar.
 
 
Efter att mest ha suttit still igår och inte rört på oss så mycket så tog Malin och jag en promenad innan maten i det fina vädret runt en liten sjö som ligger ovanför Klarsjön och som heter Svartsjön. För övrigt har jag pysslat med hästarna, spelat spel och tagit det lugnt i största allmänhet idag.
 
 
Hoppas ni har haft en fin jul med era nära och kära, nu är det snart natti natti för jag börjar jobba tidigt i morgon.
 
/Kram Mia
 

4;e ADVENT!

I går var jag och Yvonne på Smedby Gårds luciafirande, dom har byggt ett jättefint nytt ridhus där som hade en väldigt speciell men funktionell öppen planlösning med stalldel utmed hela ridhuset som jag passade på att spana in när jag var där.
 
 
Dom bjöd på fina riduppvisningar.
 
 
Uppvisning av polishunden Melvin i arbete och ett fint luciatåg bjöd dom också på, därefter var jag i St Laurenti kyrka där dom traditionsenligt sjunger in julen sista söndagen innan jul, alltid lika mysigt och stämmningsfullt så att man får lite julkänsla.
 
 
 
Nu är jag även klar med mitt projekt stolsmålning som jag började med förra helgen, jag var så trött på alla mörka stolar i olika färger så jag tog och målade alla vita och bytte ut tyg på en del så att dom matchar varandra.
 
 
Och så här blev resultatet när jag var färdig, kan inte riktigt bestämma mig om jag ska måla bortet också men det får vänta så länge och det går ju bra att lägga på en duk så syns det inte så mycket av bordet.
 
 
Nu har jag fixat i ordning och städat lite inför morgondagen då mina kära arbetskamrater kommer hit för lite möte och julmys.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 

LUCIA!

 
Vill önska er en fin luciadag, själv har jag inte sett en enda riktig Lucia idag (den här hittade jag i NKs skyltfönster) så jag fick nöja mig med att se reprisen på luciafirandet som sändes på tv tillsammans med en kopp kaffe och lussekatt.
 
 
/Kram Mia,
 

LJUSPROMENAD & HAZARD!

I går hade vi lite julavslutning med "juntan" hemma hos Maud i Norrköping, vi började med att ta en promenad i industrilandskapen och se på alla vackra ljusinstallationer, vi hade tur då det började snöa på eftermiddagen så att man fick lite vinterkänsla och julstämning.
 
 
I strömparken hade dom en skulptur som lystes upp när man rörde sig i den så här springer hela gänget omkring och försöker få fart på den.
 
 
Vattenfallet i strömmen som skiftar färg.
 
 
Juntan samlad med Drottningbron i bakgrunden.
 

Där efter gick vi hem till Maud där vi blev bjudna på god kalops och potatis innan vi tog fram tärningarna och spelade julklappsspelet.
 
 
Visst är det spännande med paket och tänk vad man kan fajtas om småsaker, själv är jag nöjd med mina "vinster" och kom jag hem med senap, kökshanddukar och en julig smörkniv.
 

Idag hag vi haft julavslutning på samverkansgruppen i vårt mysiga församlingshem.
 

Där blev vi bjudna på en julsmörgås och fick höra på en kvinna som heter Ulrika Boren som föreläste om stress, andning och mindfullness, vi fick även en liten julklapp vilket var en bok som heter PAUSA och är en handbok i återhämtning som hon har skrivit.
 

Hoppas ni hinner pausa och inte stressar ihjäl er inför jul utan hinner med att njuta av advent också så ta ett par minuter om dagen och bara blunda och tänk på hur du andas, det var vad jag fick med mig idag och som jag sänder vidare till er.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 

SÖDERKÖPINGS BRUNN!

 
I dag har vi varit och ätit julbord på fina Söderköpings Brunn som Bosses förra arbetsgivare bjöd på.
 
 
Mycket god mat bjöds det på och framförallt så har dom mycket kallskuret och massor av lax som jag älskar.
 
 
Självklart måste man även testa allt på efterrättsbordet.
 
 
Tänk att det redan är andra advent och bara tre veckor kvar till julafton, ska försöka ta mig in till stan i veckan och fixa dom julklappar som är kvar så man inte behöver trängas med alla andra sista veckan innan jul. I övrigt har jag jobbat hela helgen så det har inte blivit så mycket träning mer än en promenad i mörkret när jag kom hem ikväll, hoppas ni haft en fin helg.
 
/Kram Mia
 
 
 

LJUSRUSET!

I torsdags var det premiär för något som heter ljusruset, det är ett lopp på 5 km som man springer i dom gamla industrikvarteren i Norrköping.
 
 
Innan loppet var det uppvärmning av Friskis & svettis som även var arrangör av loppet.
 
 
Riktigt mysigt var det att springa runt och se alla fina ljusdekorationer som finns i staden, till råga på allt så snöade det lite också med stora fina julflingor. Nackdelen var att det blev lite halt då jag sprang i vanliga gympaskor.
 
 
Vid Louis de Geer var det två jättefina huvuden som var belysta.
 
 
Därefter sprang man vidare utmed Strömmen och upp genom Norrköpings innerstad, i alla hörn stod det folk med facklor som visade vägen. Det var så kul och kändes så lätt att springa, det var visserligen ingen tidtagning men jag hade Sports tracker igång så trots att jag stannade lite då och då för att fota kom jag i mål på 40 minuter.
 
 
I år har jag köpt lite nya ljusdekorationer bl.a den här renen som jag fyndade på Lidl i Norrköping.
 
 
Eftersom det är besparingar i kommunen så får vi ingen kalender från jobbet i år så då passade jag på att beställa en på nätet från en firma som heter personligalmanacka där du får designa din egen kalender som jag nu har fått hem.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0