LIDINGÖLOPPET OCH TJEJKLASSIKERN!

Vi åkte upp till Lidingö igår morse tillsammans med Sussis föräldrar för hennes mamma skulle ju också springa tilsammans med oss. Lite lunch och förberedelse innan det var dags att gå bort till starten.
 
 
Vi var ganska tidiga så det blev ganska lång väntan innan det var vår tur att starta. Sussi, Helen och jag innan start.
 
 
Jag kände att min uppladdning innan inte hade varit optimal, hade inte fått till alla pass som jag hade planerat innan men när jag väl började att springa så gick det så otroligt lätt så mina pass som jag fått till med intervaller och dylikt hade nog gjort nytta. Jag startade ganska lugnt och eftersom jag aldrig sprungit milen förut så var mitt mål att jogga dom första fem kilometrarna förutom i dom värsta backarna för att sedan ta det lugnare sista halvmilen och gå när jag inte orkade springa. Den planen höll ända in i mål förutom att det kändes så bra så jag sprang mer än jag hade planerat och gick i mål på tiden 1.19.30 vilket jag är jättenöjd med.
 
 
Även den fruktade Abborrbacken joggade jag delvis uppför och då var jag glad för mina pass med backträning innan.
 
 
I och med att jag fixade Lidingöloppet så är jag även klar med min tjejklassiker som har varit mitt stora mål sedan min vän Sussi för ca ett år sedan kläckte den jag tyckte helt idiotiska osannolika idén att vi skulle ge oss på 3 mil skidåkning, 10 mil cykling, 1 km simmning och 1 mil löpning. För fem år sedan hade jag nog aldrig ens kommit få idén att förska ens men med peppande familj och vänner så är jag i mål vilket jag är jätte stolt över att jag klarat trots vissa motgångar i form av sjukdom och oförutsedda händelser.
 
 
 
Det absolut jobbigaste och värsta var helt klart skidorna, delvis eftersom jag inte var riktigt frisk då, cyklingen var också ganska jobbig och även tråkig då Sussi var tvungen att bryta då. Den lättaste och även roligaste delen var ju självklart simmningen då jag tycker om att simma, även löpningen var helt ok eftersom det gick så lätt.
 
 
"Kom ihåg att man ångrar aldrig det man gjort,
utan man ångrar bara det man aldrig aldrig provade att göra"
 
/Kram Mia

UPPLADDNING INFÖR LIDINGÖ!

I morgon är det äntligen dags för min allra sista utmaning i tjejklassikern nämligen Lidingöloppet. Känner mig inte speciellt orolig inför det, jag tänker att jag springer så mycket jag orkar och går resten. Hade nämligen lite ont i halsen igår men det känns bättre idag så jag håller tummarna att det inte ska påverka mig i morgon eller bli värre.
 
 
Håller på och plockar fram vad jag ska ha med mig och vad jag ska ha på mig i morgon när jag ska springa, vill ju varken vara för varmt klädd men vill heller inte frysa men dom lovar ju ca 20 grader och sol så det får vi hoppas stämmer. Jobbar i kväll så jag vill ha allt klart innan jag åker så det bara är att hoppa i kläderna imorgon bitti och inte vimsa runt då.
 
 
/Kram Mia

KRÄFTFISKE!

I fredags åkte Hella och jag hem till Sussi där vi blev bjudna på god lunch innan vi tog en promenad i omgivningarna där hon bor. Vi passade även på att hälsa på hennes dotter och hennes söta grisar.
 
 
Hella och Sussi.
 
 
På kvällen gav vi oss ut för att lägga i kräftburarna.
 
 
Efter att vi blivit bjudna på god mat och kräftor så övernattade vi i deras gulliga lilla gäststuga.
 
 
Efter en god men kort natts sömn så steg vi upp tidigt på morgonen för att vittja burarna innan kräftorna lyckas krypa ur burarna igen.
 
 
Det var en så vacker morgon och sjön låg alldeles spegelblank. Det är synd att man inte är morgonpigg så man kan njuta oftare av dessa fina morgnar.
 
 
Det gäller att akta fingrarna för dom är starka i klorna om dom kommer åt att nypa till. Vi fick ganska många kräftor men det var inte så många som höll måttet utan dom flesta var för små och fick åka tillbaka ner i sjön igen.
 
 
/Kram Mia

URBAN GOATS OCH NYNÄSHAMN!

I onsdags var jag på Urban Goats tillsammans med "juntan" och firade Ullis som fyllt 50 år. En riktigt mysig restaurang som ligger mitt inne i Norrköping.
 
 
Vi kunde sitta ute hela kvällen trots att vi är i mitten av September, dom hade inte så mycket att välja på men det vi åt var otroligt gott.
 
 
Grattis igen Ullis fast det gått ett tag sedan din stora dag.
 
 
I torsdags var jag i Nynäshamn på en nätverksträff för Time Care som är vårt schemaläggningssystem i Söderköpings kommun, och det var nog det finaste Folkets hus som jag någonsin varit i. Ett sådant skulle man önska att vi hade i Söderköping, det fanns plats för både bio, barer, salonger och restauranger.
 
 
/Kram Mia
 

SKOGENS SKAFFERI!

Tänk vad mycket godsaker vi har i vår natur alldeles utanför huset, idag plockade jag av lite nypon som jag sedan kokade nyponsoppa på.
 
 
Och häromdagen var jag även ute i skogen och plockade lite lingon som jag kokade sylt på. Det finns väl inget godare än hemlagade saker utan en massa tillsatser och mer ekologiskt kan det väl inte bli än det som man gör av saker som växer vilt i vår natur, tråkigt  nog finns det ju inte någon svamp i skogen eftersom det forfarande är så torrt.
 
 
Idag har jag bara slöat, slappat och vilat inför veckan som kommer. Det känns som jag har saker inbokade nästan dygnet runt hela veckan och även fast det är mest roliga och intressanta saker både privat och med jobbet som jag ska göra så kommer det att bli en intensiv vecka.
 
 
Malin har sovit hemma inatt så tidigare idag tog hon och jag en promenad bort till hästarnas sommarhage där dom fortfarande går på bete, vår lilla ponny Millan som är 27 år trivs alldeles utmärkt med att ströva omkring där.
 
/Kram Mia

LITE AV VECKAN SOM GÅTT!

I måndags samlades vi i samvekansgruppen i Söderköping för att åka ut till vackra villa Fridhem för ett eftermiddagsmöte där vi även blev bjudna på middag.
 
 
Vi fortsatte lite grupparbeten från tidigare träffar och fick även lyssna på en psykolog från en privat BUP om deras arbete.
 
I går var Sussi och jag och förlustade oss på Ulrika marken som har blivit lite av tradition att besöka.
 
 
Som vanligt kom man hem med lite smått och gott därifrån.
 
 
Nu är det bara en månad kvar innan vi åker till Portugal på en träningsresa med Springtime traveler, jag är ingen morgonmänniska men jag längtar verkligen efter dessa morgnar med stavgång på stranden i soluppgången.
 
 
Nu är det snart dags för jobbhelg, hoppas ni får en skön helg vad ni nu ska göra.
 
/Kram Mia
 
 

GÄSTABUD OCH PLANERINGSDAGAR!

Oj oj sista veckan har varit minst sagt intensiv, tror att jag jobbat ca 60 timmar sedan förra fredagen. Då var det ju värmerekord på 32,1 grader i Norrköping så innan jag for till jobbet så tog jag ut yoga mattan och gjorde lite stretch övningar ute, det gäller att ta vara på och njuta av dom sist sommardagarna.
 
 
Förra helgen var det ju Gästabud i vår lilla stad så även om jag jobbade så tillbringade vi en del tid nere på stan, i fredags kväll var vi på eldshowen.
 
 
På lördagen knallade vi runt och kollade in lite allt möjligt, bl.a såg vi gycklaren Arkadia som är helt suverän på att trolla och så lyssnade vi på lite medeltida musik.
 
 
I måndags åkte vi på planeringsdagar till Yxnerums kursgård där vi hade två intensiva men intressanta dagar, vi har även fått några nyanställda på jobbet som var med oss vilket var jättekul, just nu känns det som det är lite nystart på jobbet dels med nya arbetskamrater och dels att jag även ska ta över hela schemaansvaret för vår enhet på ca 30 anställda så det blir lite att sätta sig in i under hösten.
 
 
Yxnerums kursgård ligger så fint vid sjön Yxningen och det är ett trevligt ställe med god mat för något av det bästa med att vara iväg så här är nog bl.a att man bara behöver sätta sig vid dukat bord och att det är en god frukost som väntar på en när man vaknar.
 
 
På söndag är det bara tre veckor kvar innan Lidingöloppet och i onsdags var Sussi och jag uppe på Petersburg och sprang lite, visst går det bättre att springa men någon maratonlöpare lär jag nog aldrig bli. När vi var där uppe passade vi även på att ta lite backträning som nog är lite av en hatkärlek för mig, det är så grymt jobbigt samtidigt som man efteråt verkligen känner att man har gett allt för det går inte att fuska (om man inte går upp förståss).
 
 
/Kram Mia
 
RSS 2.0