XXL

Så var man tillbaka i skolbänken igen, började igår en kurs i neuropsykologi dvs Asperger, AD/HD, Tourette syndrom och liknande diagnoser. Kursen kommer att vara 1 ggr/v fram till jul och därefter ett antal tillfällen med handledning. Kursupplägget verkar bra och intressant så jag hoppas det blir en givande kurs.
 
 
I morse vaknade jag och var förkyld men jag masade mig ändå in till Norrköping för Sofie skulle klippa mig och så var jag lite sugen på att kolla in XXL som öppnade upp en ny butik idag. Det var kö och mycket folk men det gick fort att komma in och jag kom ut med lite smått o gott bl.a joggingbyxor, fleccetröja, vandringsbyxor och lite småsaker.
 

/Kram Mia

FREDAG

Igår var Malin och jag ute i skogen och försökte hitta lite trattisar nu när det kommit lite regn, men dom lyser fortfarande med sin frånvaro. Men det blev i alla fall en liten skogspromenad.
 

Goodina har fått en ny grimma nu så att hon ska synas OM dom mot förmodan skulle lyckas ta sig ut ur hagen någon mer gång, Millan ska också få en när jag hittar någon bra åt henne.
 

Igår tog jag mig iväg till Friskis&svettis för första gången på länge och det är ju så kul när man väl är där, igår var det en ledare från Norrköping som hette Mona och hade ett medel pass som var riktigt bra.
 
 
Ha en trevlig helg!
/Kram Mia
 

MARIEHOVS RIDHUS

I kväll åkte jag till Mariehovs ridhus som nu drivs i SRSs regi för att träna eftersom ridskolan har fått pengar från idrottslyftet så finns det en tränare där varje tisdag mellan 17-19 som man får träna gratis för.
Vad jag inte visste var att det var hoppträning idag men jag var med på uppvärmningen och det var bra träning för Goodina med tre ponnyhästar som galopperade omkring. I början var ju det mesta farligt men efter ett tag kunde hon slappna av och lyssna på mig också.
 

När vi skulle åka dit gick hon så snällt på trailern men när vi skulle hem så sa hon nej, jag vill inte men efter ca 10 min så kom hon på att hon nog ville hem istället. Det är så trist att inte kunna vara säker på att hon går in i trailern när man åker iväg själv.
 
/Kram Mia

JONNY CASH

Igår var vi och firade Niklas mamma som egentligen fyller år idag, där blev vi bjudna på fantastiskt goda smörgåstårtor.
 
GRATTIS SIBBAN!
 
Igår kväll var jag även till St Laurentii kyrka där Anna Stadling hade en fantastisk konsert med enbart gamla Jonny Cash låtar, tillsammans med Söderköpings gospel.
 
.
Nu ska jag ta mig ut till stallet och mocka för jag har nyss kommit hem från jobbet där vi haft möte, vilket vi har varje måndag. Ska även se om jag orkar ta en promenad i höstrusket.
 
/Kram Mia
 
 

LÖRDAG

I torsdags mötte jag upp Sofie på stan och åt lunch ihop med henne på Paus, om man tycker om fisk så är det helt suveränt eftersom dom alltid har en fiskrätt varje dag. Då var det halstrad tonfiskkotlett, sötpotatispuré med tomatsalsa, alltid gott och fint upplagt verkligen att rekommendera.
 
 
Jag införskaffade mig även ett par nya vinterkängor eftersom mina har varit med ett par år. Det fick bli ett par bruna, för jag har svarta både stövlar och boots.
 
 
Idag påbörjade jag mitt nya projekt nämligen att måla vår gamla klocka vit istället för den tråkiga bruna som den var innan.
 
 
När jag var och handlade idag passade jag även på att gå 5 km spåret på Alboga eftersom det är första helgen på älgjakten är det nog säkrast att hålla sig ifrån skogen ett tag till. Goodina fick ett pass i tömmarna idag, där hon jobbade på bra.
 
/Kram Mia
 
 

HÄRLIGA HÖST!

Tog en härlig promenad vid kanalen häromdagen, det är så fint med alla dessa färger på löven. Det är också så skönt med hösten att man kan vara inne, pyssla och tända ljus och strunta i allt som behöver göras utomhus. Däremot märks det att katterna hellre ligger inne och sover eller sitter och tittar ut genom fönstret nu när hösten kommit.
 

I morse när jag åkte hem från jobbet var det minst 60 svanar och lika många kanadagäss som hade mellanlandat på sin resa söderut.
 
 
Eftersom det är älgjakt i skogarna och jag inte hade lust att rida dressyr så fick Goodina istället följa med mig på promenad.
 
/Kram Mia
 

DRESSYRPROGRAMTRÄNING

Idag har vi varit med på dressyrprogramridning på SRS, det gick väl sådär men är ganska nöjd ändå, och jag är ju väldigt medveten om våra svagheter. I LC:1 red vi på 54,07% och i LB:! på 51,37%. Vi fick allt från 3;or till 7;or och det var främst galopparbetet som var dåligt, samt att hon inte bjuder framåt som hon ska.
 
 
 
Vi träffade även Sussi och Dimka, Goodinas kompis från i somras men dom brydde sig inte det minsta om varandra.
 
 
Hon är i alla fall söt även om hon inte kommer att bli världens bästa dressyrhäst.
 

/Kram Mia
 

VANDRING-SÄLENFJÄLLEN

I helgen har våran och Niklas familj varit på en weekend till Sälen där vi vandrat, umgåtts och ätit god mat & dryck. Vi blev glatt överraskade när vi kom fram och såg den fina lägenheten som jag hyrt genom facket.
 
 
Första dagen och alla är redo och sugna på att ge sig ut på en vandring.
 
 
Efter en tuff vandring uppför hundfjället kom vi upp på toppen av skidbacken.
 
 
Och efter ytterligare en stunds lättare vandring var vi på toppen av hundfjället innan det bär av neråt igen, och det var dags för vila och fika som alltid smakar underbart när man är ute.
 
 
 
Efter en vandring som vi beräknat till ca 1,5 mil men som i verkligheten var 2,2 mil så smakade Sibbans lasagne underbart och därefter blev det en bastu, sen var man så där härligt trött som man blir efter en dag ute i friska luften.
 
 
Andra dagen tog vi en kortare vandring på ca 5,5 km runt Myrflodammen där det var en helt annan natur, mycket blötare att gå över myrarna på spångar.
 
 
Det blev mycket bilder, men en bild säger ju mer än ord och vi har verkligen haft en toppenhelg.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EN VANLIG TISDAG!

Idag har jag skördat dom sista vindruvorna i växthuset, i år är första året jag fått riktigt mycket vindruvor och dom är goda men ganska små. Jag var också en sväng ut i skogen för att se om det finns någon svamp men inte en enda liten kantarell hittade jag, det är alldeles för torrt i markerna.
 
 
Det här är sista veckan som hästarna går ute eftersom vi ska resa bort i helgen får dom gå i stora sommarhagen tills på söndag sen får dom komma hem och flytta in i stallet.
 
 
Här kommer en liten tänkvärd historia som jag hittade i en bok som heter "Varför växer gräset?"
 
VALPAR TILL SALU!
En djuraffär hade fått in fem nya valpar. En liten pojke kom in genom dörren för att titta på dem.
-Hur mycket kostar en valp? frågade han.
-Mellan femhundra och åttahundra kronor, blev svaret.
-Jag har bara åttio kronor, men kan jag få titta på dom ändå.
-Javisst! svarade affärsinnehavaren.
Pojken kelade med valparna och längtade efter att kunna köpa en av dem. Han noterade att en av valparna var blygare än de andra och verkade gömma sig i ett hörn.
-Vad är det för fel på den hunden? frågade han.
-Den är halt, sa affärsinnehavaren. Veterinären som var här igår,, sa att det är kroniskt och att den kommer att förbli halt.
Pojken sken upp och sa att han ville köpa den valpen och frågade hur mycket den kostade.
-Den där valpen kan du få om du vill, helt gratis, men vad ska du med den till? frågade affärsinnehavaren.
Pojken blev upprörd och stirrade rakt in i ögonen på innehavaren och fräste:
-Den valpen är precis lika mycket värd som de andra valparna och jag tänker betala fullt pris. Du får åttio kronor nu och resten betalar jag en gång i månaden till skulden är betald.
Innehavaren såg förundrat på pojken och frågade igen:
-Varför vill du ha en valp som inte kan skutta och leka som de andra.
Pojken böjde sig då fram och drog upp sitt högra byxben för att blotta sin benprotes. Sedan sade han;
-Den där valpen behöver någon som förstår honom.
                                                      ________________________
 
Härom dagen, när jag var i Norrköping köpte jag den här jackan på Strombergs i Mirum gallerian, jag har länge velat ha en riktig skaljacka som andas och är vattentät, och eftersom vi ska upp till Sälen och vandra så passade jag på. Att jag fick den för halva priset gjorde ju inte saken sämre.
Som sagt på torsdag åker vår familj och Sofie pojkvän Niklas familj, till Sälen över helgen där vi hyrt en lägenhet. Hoppas bara att vi får fint väder.
 
 
/Kram Mia
 
 
RSS 2.0