GLOBEN+JULMARKNAD

I går var Malin och jag till globen och tittade på Stockholm international horse show, det var sista året som det arrangerades i globen för nästa år är det dag för Friends arena att ta emot hästarna. Lite sorgligt tycker jag för det är något speciellt med globen.
 
 

Invigningen startar som vanligt alltid med den bevingade Pegasus, i övrigt såg vi även hoppning där båda klasserna vanns av Peder med brodern Jens som ständig tvåa. Dressyrcliniq med Lussan och Tinne samt kvällens show med stjärnhoppning, fransmannen Pignon och Anne Kryger med sina hundar och ankor.
 
 
Idag har vi  varit på årets julmarknad i vår lilla stad, en fin gran hade dom fått upp på Hagatorget. Det enda jag köpte var 2 vita hyacinter annars gick vi mest och tittade.
 
 
/Kram Mia
 
 
 

BABBEN LARSSON

Det känns som jag har bott på jobbet sen kl 17 i fredags, men idag har jag i alla fall varit ledig så jag har fixat lite inför första advent som är redan på söndag, det känns ju som om det är höst fortfarande.
 I lördags kväll firade vi i juntan Lena som har fyllt jämt. Vi hade bokat bord på Olympia, en jättemysig grekisk restaurang i Linköping, jag åt Souvlaki som är grekiskt grillspett och var jättegott.
 
 
Därefter hade vi bokat biljetter på Babben Larsson´s show "Vad hände?". Det var en rolig och bra föreställning men med en allvarligare underton, hon driver ju mycket med sig själv men visade att hon även är en duktig sångerska.
 
 
Ikväll var det så häftigt ljussken på himlen när jag höll på i stallet att jag var tvungen att gå ut och fota men det blev visst bara ett par öron.
 
 
/Kram Mia
 
 

PAULUN´s

 Igår kväll blev jag medbjuden av Malin som jobbar på Lindahls konditori i Norrköping på en intressant föreläsning av Fredrik Paulun, Lindahls som ligger i city har börjat servera och sälja produkter ur hans sortiment. Lite enkelt kan man säga att Fredriks filosofi går ut på att äta riktig och näringsrik mat utan tillsatser och med nyttiga fetter och antioxidanter som finns i färgstark mat och undvika snabba kolhydrater såsom vitt mjöl och pasta, vitt ris och socker så mår vi bättre helt enkelt.
Om man äter efter hans filosofi så finns det även plats för att "fuska" ibland med godsaker.
 
 
Vi blev bjudna på en tallrik ur hans sortiment som bestod av lax, svart ris med feta, rödbetor, morötter och en dill majonäs och till det en juice på blåbär och akaciabär som är full med antioxidanter. Jag köpte även en receptbok av honom som hettte Isodieten.
 
 
 
Nu har jag en låång jobbarhelg framför mig men även en rolig sak i morgon kväll som jag berättar mer om i nästa inlägg.
 
/Kram Mia
 
 

LÅNARE?

Jag har mina egna små lånare i stallet men dom här lånar inte utan flyttar på saker, jag vet inte hur många gånger jag har tagit ut dom här krokarna ur hästgodispåsen och nästa dag ligger dom prydligt nedstoppade igen. Jag undrar vad det är för små filurer som driver med mig.
 
 
Idag tog jag en härlig ridtur i det fina vädret, eftersom hon gick ganska hårt igår så fick det bli en skrittur idag.
 
 
/Kram Mia
 
 

DRESSYRTRÄNING

Idag har jag varit och tränat dressyr för Sofia Collman i Mariehof, det var verkligen välbehövligt att få rida för en duktig tränare vilket jag inte gjort på evigheter. Eftersom det var halv storm och det lät som om taket skulle lyfta på ridhuset var Goodina ganska stirrig till att börja med men när vi var klara orkade hon inte bry sig längre. Vi var nog lika trötta både hästen och jag efter passet men nu har jag fått bra tips att träna på. Jag ska försöka bli lite bättre på att komma iväg och rida för tränare men eftersom jag jobbar varannan helg så är det inte så lätt alltid men Sofia har lovat att ställa upp om jag kan komma ner till ridskolan någon fm.
 
 
Ikväll blir det lugnt med lite god mat och "Så mycket bättre".
 
/Kram Mia
 
 

PYJAMAS

Tror ni Goodina skulle bli glad om hon fick en pyjamas i julklapp? Jag trodde först att det var ett skämt men så var det inte, ok om man har en vit häst som har badat och ska va ren till tävling dagen efter så kanske, men!!
 

Så var det fredag igen och jag sitter och väntar på att Malin ska komma hem och äta lite mat ikväll. Trevlig helg på er.
 
/Kram Mia

LÖSHOPPNING

Idag började jag på handledning som ingår i kursen i Neuropsykiatri som jag går. Det är intressant och kul att höra om andras verksamheter och hur dom jobbar på sina enheter.
När jag kom hem åkte jag ner med hästen till ridskolan där dom har teorivecka och idag stod det löshoppning på schemat så ca 8 barn fick prova på att löshoppa och Goodina skötte sig utmärkt trots att hon inte har löshoppat på länge.
 

Det är inte lätt att fota i ridhus, men den här bilden fick duga!
 

/Kram Mia

PLANKAN

I lördags kväll var vi hem till grannarna Leif & Helen och spelade kort, vi brukar träffas ibland och äta god mat, skvallra och spela kort.
Igår em kom Malin, Sofie och Niklas hem och firade Fars dag, Malin hade bakat en jättegod tårta som jag tror hette Blåbärsdröm och var verkligen god som en dröm.
 

Jag har antagit en utmaning att göra plankan i 30 dagar, mest för att jag är så otroligt dålig på den så jag ska kolla om det verkligen fungerar att bli så pass stark på en månad. Är det någon som hänger på?
 
 

 

ANTAR DU UTMANINGEN?! 30-Dagars PLANKUTMANING! Ger din Core ett resultat du bara kunnat drömma om! Dag 1 - 20 sekunder Dag 2 - 20 sekunder Dag 3 -30 s, dag 4-30s, dag5-40 s, dag6 vila, dag7-45 s, dag8-45s, dag9-60 s, dag10-60s, dag11-60s, dag12-90s, dag13-vila, dag14-90s, dag15-90s, dag16-120s, dag17-120s, dag18-150s, dag19-vila, dag20-150s, dag21-150s, dag22-180s, dag23-180s, dag24-210s, dag25-210s, dag26-vila, dag27-240s, dag28-240s, dag29-270s, dag30-Plankan så länge du kan!!30 sekunder Dag 4 - 30 sekunder Dag 5 - 40 sekunder Dag 6 - VILA Dag 7 - 45 sekunder Dag 8 - 45 sekunder Dag 9 - 60 sekunder Dag 10 - 60 sekunder Dag 11 - 60 sekunder Dag 12 - 90 sekunder Dag 13 - VILA Dag 14 - 90 sekunder Dag 15 - 90 sekunder Dag 16 - 120 sekunder Dag 17 - 120 sekunder Dag 18 - 150 sekunder Dag 19 - VILA Dag 20 - 150 sekunder Dag 21 - 150 sekunder Dag 22 - 180 sekunder Dag 23 - 180 sekunder Dag 24 - 210 sekunder Dag 25 - 210 sekunder Dag 26 - VILA Dag 27 - 240 sekunder Dag 28 - 240 sekunder Dag 29 - 270 sekunder Dag 30 - PLANK SÅ LÄNGE DU KAN!

/Kram Mia

 

 

IKEA

Igår hade Malin och jag en mysig heldag tillsammans, först åkte vi till IKEA och shoppade lite småsaker därefter åkte vi hem till henne en sväng innan vi gick på bio på kvällen och såg IRL.
 
 
IRL var en väldigt gripande film som handlade om en kille som var väldigt mobbad och levde sig in i dataspelandets värld. Det är svårt att fatta att vissa ungdomar verkligen har det så här i skolan men tyvärr så tror jag att det faktiskt ser ut så för en del och idag är det ju inte bara på rasterna i skolan som mobbingen förekommer utan dygnet runt på sociala medier. Jag hoppas att filmen kan ge en tankeställare till ungdomar om vad mobbning kan innebära för den som blir mobbad.
 

Idag red jag ut en tur i skogen och därefter avslutade med ett pass på ridbanan, vilket kändes sådär för hon var ganska spänd efter att ha blivit skrämd av rådjur i skogen och det tar ju sån tid för henne att slappna av igen. men i slutet gick det bra. Nu är det snart dags för ännu en jobbar helg, ha det bra!
 
/Kram Mia

MÅNDAG KVÄLL!

Idag red jag för första gången sen jag blev förkyld, det blev ett ganska kort pass på ridbanan men hästen kändes pigg och glad till skillnad från mig som inte orkade något.  Det är inte klokt vad fort man tappar ork när man blir dålig.
Därefter tog jag mig ett skönt bad med tända ljus, det är väl fördelen med hösten och mörkret att det är så mysigt med levande ljus.
 

I morgon är det dags för skolbänken igen!
 
/Kram Mia
 

HELGEN SOM VARIT!

Nu har även Millan fått en reflexgrimma så hon ska synas i mörkret, visst är hon söt lilla ponnyn.
 
 
 
 
Idag känns det som att jag har tillbringat nästan hela dagen i soffan, men jag har inte saknat sällskap. Jag känner mig bättre från förkylningen men nu har jag fått en envis hosta istället.
 
 
Helgen har varit lugn, i fredags var Niklas & Sofie hemma och åt lite mat och igår kväll var vi bjudna till Janne & Maud på middag.
/Kram Mia

GLOBEN

Då var biljetterna beställda för årets show =).
 

/Kram Mia

HALLOWEEN

Eftersom jag fortfarande är förkyld och varken kan träna eller orkar rida så passar jag på att ta det lugnt och läsa ikapp tidningar och böcker som jag inte hunnit med på sista tiden. Man pyntar ju inte så mycket till halloween men jag gjorde i alla fall en liten plantering till bordet.
 
 
 Den här bilden tycker jag passar in på min kära häst som ser spöken överallt även när det inte är halloween.
 
 Ha en trevlig helg!!
 

 

/Kram Mia
RSS 2.0