Så var även denna lediga helg till enda, idag har har vi haft familjemys tillsammans med Malin, Sofie och Johan som varit hemma och ätit middag och spelat Mer eller mindre, ett nytt sällskapsspel som jag köpte när jag var i Ullared senast.
 
 
Igår var Bosse och jag i Norrköping och shoppade lite, en ny cykel till mig och nytt bort och stolar till köket som vi snart ska påbörja en renovering av.
 
 
På kvällen kom våra grannar Leif och Helen ner och spelade lite kort.
 
 
Idag har det varit så grått, trist och regnigt så Fenix nöjde sig med att sitta och titta ut, visst är han fin där han sitter med sitt hjärta på baken. Nu ska jag se klart på veckans sista avsnitt av Farmen och i morgon är det jobbardag igen.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
I tisdags var jag på brandutbildning med mitt jobb och det är något som alla borde få göra kontinuerligt för det är så avgörande hur man agerar om branden är framme.
 
 
Kanske ska sadla om och bli brandman istället ;). Efter en teorilektion så fick vi lära oss hur man gör och sedan testa på att släcka en person där det har tagit eld i kläderna.
 
 
Därefter fick vi testa att släcka med olika sorters brandsläckare och även få lärdom om vilken släckare som ska användas till vilka bränder. Som avslutning fick vi gå in i rökiga rum och leta efter skadade personer som vi kunde rädda.
 
 
Igår var Malin och jag på bio och såg  "Ted, för kärlekens skull", filmen var absulut sevärd men väldigt realistisk om Ted Gärdestads tragiska livsöde.
 
 
Nu när vi äntligen har fått lite snö så har jag idag spårat upp ett skidspår på gärdet så jag kan åka där för i måndags så började min andra utmaning i ICA klassikern, nämligen att på 8 veckor göra 90 km på skidor, stakmaskin eller stavgång, till skillnad mot dom som åker det riktiga Vasaloppet och ska klara av det på en dag. Så nu har jag avverkat mina första 4 km på vägen mot "Mora" hoppas ni också njuter av att snön äntligen har kommit.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
I söndags tog Sussi och jag en spontantripp ner till Ullared, har flera år sagt att jag ska åka i Januari när det är lugnt och inte så hysteriskt mycket folk där nere.
 
 
Och snacka om att det var lugnt, det kändes nästan som att vi hade hela det "Gula varuhuset" för oss själva och på kundvagnsparkeringen var det bara min vagn som stod där och kände sig ensam. Jag hade inga speciella saker jag skulle ha men lite smått och gott kom jag hem med i alla fall.
 
 
Vi hade bokat in oss på hotellet där jag inte har bott tidigare men det var ett riktigt prisvärt boende.
 
 
Det var jättefint med mysiga rum och god frukost.
 
 
Frukostmatsalen.
 
 
Sen var det ju inte helt fel att vi hade nära till Harrys som ligger på andra sidan gatan dit vi gick på kvällen för att äta, själv åt jag en Majskyckling med krämig pasta som smakade jättebra och till efterrätt blev det var sin Irish Coffe.
 
 
/Kram Mia