DIMKA

Idag har mina hästar fått sällskap av en häst som heter Dimka och ägs av en tjej som heter Sussi, i vanliga fall bor hon på ridskolan men ska gå här på bete i en månad, ska bli kul att ha någon att rida ihop med. Tyvärr har båda hästarna tappat var sin sko men jag hoppas att vi kan få det fixat så fort som möjligt.
 
 
Millan tyckte det var riktigt trevlig att få en snäll kompis.
 
 
Medan Goodina mest håller sig på avstånd och vaktar vatten och saltsten.
 
 
/Kram Mia
 

LÅÅNG VANDRING!

Oj, jag har visst inte skrivit något sen midsommar. Men den helgen tillbringade jag på jobbet och i måndags åkte jag på en tvådagars resa till Bullerbyn i Vimmerby, också det med jobbet. Mycket trevlig och vi hade tur med vädret, bodde i en liten stuga mitt i byn Sevedstorp där dom spelade in Alla barn i Bullerbyn.
 
 
Andra dagen var vi på Astrid Lindgrens värld. Där vi bl.a såg en föreställning med Emil.
 
 
I torsdags cyklade jag en tur till Mem och köpte glass innan jag började jobba och i fredags  var Malin och jag och plockade jordgubbar. 
 
 
 
Idag hade Malin och jag planerat att vandra en vandringsled vid Fridhem som skulle vara 15 km lätt vandring, vi gav oss iväg och gick o gick i sol, regn, blåst och åska och när vi kom tillbaka till bilen efter närmare 5 timmar visade sig att vi gått drygt 2 mil.
 
 
Men trots mörka moln hade vi fin utsikt hade vi när vi åt vår matsäck, men nu är jag ganska mör i benen.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 

GLAD MIDSOMMAR!

Jag önskar er alla en glad midsommar, själv ska jag tillbringa helgen på mitt arbete så det blir lugnt och tänk så pigg jag kommer att vara imorgon.
 
 
/Kram Mia

STRÖMSHOLMEN EN SOMMARKVÄLL!

Igår firade vi i "juntan" Monica som fyllt 50. Vi började med snittar och champagne i gräset på Strömsholmen. Vi hade gjort varsin sort så det blev lite blandat. Själv hade jag trätt jordgubbar och minimozarella på spett med basilikablad emellan, och därefter ringlar man över hallonbalsamico. För övrigt smakar ju allt extra gott när man sitter ute i trevligt sällskap.
 
 
Därefter såg vi Norrköpingrevyn "Strömt var det här" som var mycket rolig och sevärd. Synd bara att det blev väldigt kallt mot slutet, så vi var ganska frusna när vi gick därifrån.
 
 
När revyn var slut gick vi vidare till Manesa där vi åt Tapas och drack cava (för dom som inte körde). En mycket trevlig kväll och ytterligare ett stort GRATTIS till Monica.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 

NU ÄR SOMMAREN HÄR!

Idag har jag haft mina kära arbetskamrater här på sista personalmötet innan semestern, så nu börjar snart nedräkningen, men jag har fortfarane 2 och en halv vecka kvar att arbeta. Det är ju alltid trevligt att träffas utanför arbetet ibland.
 
 
Därefter tog jag en promenad för att kolla till hästarna och dom verkade trivas ypperligt i sin sommarhage. Dom har nog en av dom finaste hagar som finns, träd mot regn, naturligt vattenhål och 6 ha naturbete att vandra omkring på. Det värsta är när man ska titta till dom att det kan vara svårt att hitta var dom är.
 
 
När jag gick hem därifrån hittade jag en massa mogna smultron som jag ska ha i yogurten ikväll. Det är väl något av det somrigaste som finns med smultron på strå.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 

ÅGELSJÖN

Idag har Malin, Sofie, Niklas och jag gått runt Ågelsjön. En härlig dag med lagom varmt väder att vandra i. Självklart hade vi fika med oss som vi avnjöt med en vacker utsikt.
 
 
Sofie som blickar ut över sjön.
 
 
När vi kom hem gick jag runt och lagade stora hagen så hästarna kunde få komma bort dit och gissa om dom fick bråttom när dom förstod vart dom skulle.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 

STUDENT

Igår var vi på studentuppvaktning för Jennifer som tog studenten på Haga gymnasiet i Norrköping.
 

Det är så kul att se alla dessa glada studenter som har framtiden framför sig, hoppas bara att det finns jobb och att det går bra för dom även i fortsättningen.
 
 
Tänk vad tiden går fort, men visst är hon sig lik fortfarande?
 
/Kram Mia
 
 
 

TISDAG

Det känns som jag har tillbringat all min tid dom sista dagarna på jobbet, men i lördags kväll var vi bjudna på en trevlig försommarfest hos våra grannar Göran o Suzanne för att fira att sommaren är här. Där bjöds vi på en god vegansk buffé som Frida hade lagat och till det god dricka.
 
Idag red jag ett dressyrpass som kändes kanonbra, vi tränade lite delar på dressyrprogram och hon svarade bra för hjälperna. Det enda var att hon kändes lite stelare i vänstersidan och ville inte riktigt ställa igenom där utan körde in bogen.
 
 
Därefter klippte jag gräset och när jag var klar med det var det dags att duscha och bege sig till jobbet igen. 
 
/Kram Mia

SOMMAR OCH SOL

Igår var Malin, Sofie och jag hos min mamma och firade en kombinerad Nationaldag och försenad Mors dag.
 
 
Mina fina tjejer i sommargrönskan ute hos mormor.
 
 
Idag var det premiärbad i klarsjön, i alla fall fötterna fick sig ett bad och det var faktiskt ganska varmt i vattnet  Det är bäst att ladda batterierna för snart är det dags att bege sig till jobbet för resten av helgen kommer jag att tillbringa där.
 
 
/Kram Mia

6 JUNI

 
 
Idag firar vi ju Sveriges nationaldag och tänk vad vackert vårt land är nu på försommaren, det är nu man ska njuta och ladda energi för resten av året då det inte alltid är lika fint. Det är väl lite av tjusningen med att ha olika årstider att man alltid har något att längta till.
 
 
/Kram Mia

HÄRLIG SOMMARMORGON

Igår när Malin och jag tog en kvällspromenad så gick vi in på en ny väg som går in bredvid Mörknekärrsvägen där vi inte gått förut och den var jättefin så idag var jag ju tvungen att provrida den också. Så Goodina och jag tog en tur på morgonen i det fina vädret. Jag hoppas även att den är tjäderfri, för jag har inte vågat vare sig gå eller rida på Mörknekärrsvägen sen dess.
 
 
Goodina tyckte att det var jättemysigt och muppade sig inte på hela vägen som hon kan göra ibland.
Nej nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund till, det är bäst och passa på när man är ledig och det är fint väder.
 
/Kram Mia
 

HOVSLAGAREN

Eftersom jag upptäckte att Goodina tappat en sko igår så ringde jag min hovslagare i morse. Men han skulle resa bort och kunde inte före måndag men efter en stund ringer han upp igen och frågar om jag är hemma så han kom vid ett. Det kallar jag bra service, tack bästa hovslagare Körsvik.
 
 
Nu sitter jag och väntar på att Malin ska komma hem så vi kan ta en promenad.
 
/Kram Mia

EN VANLIG MÅNDAG

 
Tänk vad helger går fort när man är ledig. Igår firade vi Bosse som fyllde år, jag hade gjort smörgåstårtor som hade en rykande åtgång så jag tror alla som var här tyckte om dom.
 
 
Idag när jag kom hem från jobbet hade jag tänkt ta en ridtur men då upptäckte jag att Goodina hade tappat en sko, därför tog vi en promenad istället så imorgon blir det att ringa till hovslagaren.
 
 
/Kram Mia
RSS 2.0