Sista dagen på vår resa så började vi med ett besök uppe på Signal Hill som ligger bredvid Taffelberget och Lions head.
 
 
Kattis och jag med det maffiga taffelberget i bakgrunden.
 
 
Lions Head som jag antar har fått namnet av att man med lite fantasi kan likna det vid ett lejonhuvud.
 
 
Det berömda Taffelberget med Kapstaden nedanför, vi bodde precis nedanför berget. Man kunde åka linbana upp på berget men den dagen vi hade tänkt att göra det så blåste det för mycket så linbanan var avstängd.
 
 
Efter att vi varit och tittat på den fantastiska utsikten så åkte vi ner till Waterfront som är ett hamnområde där man kan shoppa, äta, kolla på folk eller bara sitta och njuta.
 
 
 
Här var en som njöt av det fina vädret.
 
 
På kvällen var vi bjudna på "Braii" som är en grillfest. Även Sharon och Jonny som ägde det Gesthouset var med oss på kvällen
.
 
Min fina svägerska Kattis och jag.
 
 
Patric, Jonny och Krille stod för grillningen.
 
 
Vi bjöds på goda sallader, bröd och flera olika sorters kött och korvar av både nöt, vilt och antilopkött.
 
 
En mycket trevlig avslutning på en fantastik resa som kommer att vara ett minne för livet.
 

Det blev visst fyra delar istället för två om vår resa, men det finns ju så mycket att skriva om och för att det inte skulle bli för långa inlägg som ingen orkar läsa så fick det bli så här.
 
 
Ni har väl inte glömt att ställa om klocka till sommartid i natt, själv tillbringade jag natten på jobbet med en vaken natt så det var ganska skönt att få flytta fram klockan och hoppa över timmen mellan 2 och 3.
 
/Kram Mia
Pingviner är kanske inte något som man förknippar med Afrika men på en liten strand som heter Boulders Beach nästan längs ner i sydafrika så lever det en kolloni av små frackklädda pingviner som man kan besöka och även bada ihop med dom små djuren.
 
 
Det var jättekallt i vattnet när vi var där så inte ens pingvinerna badade men jag doppade mig i alla fall så nu har jag även badat i Indiska oceanen.
 
 
Dom var så söta där dom knallade omkring på stranden med nosen nonshalant i vädret och var inte rädda eller brydde sig om alla som ville kolla och fota dom.
 
 
Min svägerska Kattis och Sofia.
 
 
För ca 30 år sedan så fanns det endast två av dessa afrikanska åsnepingviner på den här stranden som nu har förökat sig till ca 2000 stycken, dom har en del av stranden för sig själva dit dom kan ta sig om dom tycker att det blir för mycket folk på stranden.
 
 
En selfie med en liten pingvin.
 
 
Därefter for vi vidare ner till Godahoppsudden som är den sydligaste delen av Afrika.
 
 
Det är även här vid Cape Point som Atlanten möter Indiska Oceanen.
 
 
Här står min bror Patric med ett hav i varje hand.
 
 
Lite överallt i sydafrika så kan man se "baboons" som vandrar omkring fritt och dom ska man akta sig för och inte röra.
 
 
Det satt en baboon och blängde på oss när vi gick förbi på väg upp till utsiktsplatsen, och det är inga små apor utan dom är riktigt stora.
 

Det var friska vindar ute vid havet så frisyren levde sitt eget liv.
 
 
På vägen ner så åkte vi på den östra kusten men på tillbakavägen så tog vi den västra sidan utmed en vacker kuststräcka där vi stannade till vid en utsiktsplats vid namn Chapmans Point.
 
 
Ön som man kan se här är Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i över 18 år.
 
 
På kvällen när vi kom tillbaka till Kapstaden var vi på en restaurang som hette Hussar Grill och som var främst en köttrestaurang men serverade även fisk och skaldjur, så till förrätt beställde jag in en räk och avokado rätt som var så god.
 
 
Till huvudrätt åt jag fisk och till efterrätt blev det chokladfondant med Irish Coffe till, dom hade otroligt god mat och vackra uppläggningar på alla ställen som vi var ute och åt på där nere.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av dom saker som jag har haft på min bucketlist är att få åka på safari och se "the big five" i deras riktiga miljö så när det blev bestämt att vi skulle åka till Sydafrika så började jag leta efter om det fanns någon i närheten av Kapstaden och hittade Aquilia som är en nationalpark ca två timmars bilresa från Kapstaden och som anordnade safariturer.
 
 
Vi blev upphämtade vid vårt guesthouse tidigt på morgonen för att ta oss ut till reservatet där vi blev bjudna på en fantastiskt god frukost innan det var dags att ge oss ut i bushen.
 
 
Vi åkte i en liten öppen bil som kördes av en trevlig kille som jag inte kommer ihåg vad han hette, det var ganska kallt och blåsogt uppe i bergen den dagen men fördelen med det är ju att djuren är mer rörligare än om det är gassande solsken.
 
 
De första djuren som vi stötte på var två elefanter som var ganska nyfikna på vår bil.
 
 
Därefter såg vi en Buffel på långt håll så det blev inte så bra bilder, det är vid ett sådant här tillfälle man önskar att man hade haft en riktig kamera istället för mobilen.
 
 
Därefter for vi vidare innan vi kom fram till några noshörningar som låg och vilade men bestämde sig för att resa på sig när vi studerat dom en stund.
 
 
Vi fick även se flockar med zebror och några giraffer på långt håll innan vi efter ca tre timmar återvände till där vi utgick ifrån.
 
 
 
När vi kom tillbaka blev vi bjudna på en god lunchbuffé innan det var dags att återvända till Kapstaden där vi efter en lång dag mötte upp dom andra på en tapas restaurang som låg i en skybar med utsikt över Kapstaden och hamnen.
 
 
 
/Kram Mia