Visst är det härligt med detta underbara väder och idag har jag varit ledig så på fm blev det lite trädgårdsfix innan jag åkte upp till sjön.
 
 
Jag har storstädat hela växthuset och nu har även tomaterna, chili, aubergin och physalis fått flytta in för nu ska det väl inte vara risk för nattfost längre.
 
 
När vi var i Polen förra helgen så hittade jag en kiwiplanta i mataffären precis vid vårat hotell, jag gav endast ca 10 skr för den så om den inte överlever vintern i Sverige så är det ju inte hela världen.
 
 
Baksidan av det fina vädret är ju att alla fina blommor blommar över alldeles för fort men just nu blommar Rodondendronen så fint här hemma.
 
 
Em tillbringade jag som sagt var uppe vid sjön där jag låg mer i vattnet än på stranden och det är nog drygt 20 grader i vattnet redan.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
Helgen har vi tillbringat i Stockholm, vi var bjudna på en grillfest tillsammans med min bror och svägerska hos ett par vänner till dom.
 
 
Redo för party.
 
 
Patrik och Anna som vi var bjudna till var även dom som äger huset i Spanien dit jag var i höstas tillsammans med ett gäng tjejer som åkte dit för att fira Sofia.
 
 
Det var även kul att träffa några vänner som vi reste till Sydafrika tillsammans med tidigare i år.
 
 
Patrik och Annas son är jätteduktig på matlagning så dom hade fixat till en jättegod buffé med sydamerikansk mat, som bestod av olika grillade rätter samt massor av grösaker och olika goda röror.
 
 
En kanonkväll med en salig blandning av olika människor man inte träffat förut och vädret var ju helt fantastiskt då vi kunde sitta ute i trädgården tills vi gick hem framåt tvåtiden på natten.
 
 
Ikväll har jag varit och tittat till två väldigt nöjda hästar som äntligen har fått komma bort till sin stora sommarhage.
 
 
I fredags cyklade jag ut till Mem där Göta kanal börjar på den östra sidan för att sola och bada, lite kallare i havet än i Klarsjön men helt okey att doppa sig i efter cyklingen.
 
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har tillbringat pingsthelgen tillsammans med min familj i Gdansk dit vi åkte tidigt i lördags morse. Vi bodde på ett hotell som heter Sadova, ett trevligt hotell med god service som var jättefint och inte långt att promenera bort till gamla stan.
 
 
Gamla stan i Gdansk består i stort sett bara av restauranger, caféer och souvernirbutiker. Det är även där dom flesta turister rör sig bland dom vackra gamla husen.
 

Här finner man även en staty av Poseidon som enligt den grekiska mytologin är havets gud.
 

Första dagen var vi och besökte "Museum of the second world war" som var ett mycket intressant men samtidigt väldigt hemskt, museumet låg i en väldigt specifik byggnad och var väldigt pedagogist uppdelat i olika block som handlade om före, under och efter andra världskrigen.
 

Det var så otroligt stort och vi var ganska trötta efter resan så efter ett par timmar orkade man inte engagera sig så mycket, men den del som jag tyckte var intressantas var den som handlade om koncentrationslägren. Det här är en av dom vagnar som dom fraktades i till Birkenau.
 
 
Här är även en liten del av alla deras resväskor som dom hade med sig när dom anlände dit.
 
 
Det spreds även en massa hemsk propaganda i början av kriget, till och med i barnböcker fanns det med anti-semitisk propaganda.
 
 
På söndagen tog vi oss upp till utsiktsplatsen Góra Gradowa, där man hade utsikt över i stort sett hela Gdansk.
 
 
 
Därefter tog vi oss med Uber till Sopot som är en bad och kurort strax väster om Gdansk men då det var väldigt kallt var det inte läge för några bad utan vi tog båten från den långa piren tillbaka till Gdansk igen.
 
 
 
En wekend går ju fort men sista kvällen satt vi på en mysig restaurang med jättegod mat utmed floden.
 
 
 
Så i går var jag åter tillbaka på arbetet med lite ny energi, jag älskar att göra lite resor då och då för att se och uppleva nya saker och platser och så blir det lite omväxling i den vardagliga tillvaron.
 
/Kram Mia