AUSTRALIEN


Igår var Malin och jag ute i skogen och plockade björnbär (det är första gången jag hittar så mycket björnbär i skogen) och lingon sen så kokade vi lingonsylt och björnbären frystes in till kommande efterrätter  i vinter.
 
Idag har hon och jag varit till Linköping och hämtat en sekretariatsvagn till våra tävlingar i helgen. Vi tog även en sväng till Ikea och Biltema.
Imorgon bär det av till min bror i Stockholm där vi ska sova för att sen skjutsa Malin till Arlanda tidigt på söndag morgon, då hon ska bege sig till andra sidan jordklotet för att där utforska Australien. Det är svårt att fatta att det bara är en dag kvar innan hon åker min lilla flicka som har blivit stor nu, men jag hoppas hon får en underbar resa.
 /Mia
 
 

FÖRELÄSNING

Idag har jag varit på en föreläsning som handlade om stress i samband med ADHD och Asperger, den var väldigt intressant och man får sig alltid några tankeställare om hur man ska tänka i olika situationer och varför personer ibland reagerar på vissa sätt.
 
I söndags var jag ute i skogen på en härlig ridtur, det är såå skönt att slippa alla flygfän när man rider eller håller på med hästarna.
 
Nu har kissekatterna blivit riktiga kompisar, dom har även fått en ny korg att ligga i.
/Mia

MITT BÄSTA KÖP

Igår tog jag hem hästarna från sommarbetet, när dom kom hem tömkörde jag Goodina en stund men hon var en aning seg, har också en lite rundare mage nu=).
Idag när jag skulle rida hade jag en aning lerig häst att ta hand om.
 
Men min nya borste "magic brush" gick det som en dans att få bort leran. Det är nog ett av det bästa köp jag gjort i sommar.
 
 
Ridningen idag gick väl sådär, men jag hade inte så stora krav eftersom det var flera veckor srn jag satt på henne sist så det blev bara skritt och lite travarbete på volter för att mjuka upp henne.
/Mia
 
 
 
 

ÅGELSJÖN

Idag har Malin, Sofie och jag vandrat runt Ågelsjön utanför Norrköping. Runt sjön är det exakt en mil och det tog ca 2 timmar att gå runt. Det är så vackert runt sjön och en häftig naturupplevelse.
 
 
Efteråt var vi på Smultronstället en sista gång innan dom slår igen för säsongen och frossade i oss varsin glass.
 
 
Därefter åkte jag på hoppmöte eftersom vi har hopptävlingar på Söderköpings Ryttarsällskap nästa helg.
/MIia
 

MINA HÄSTAR

GOODINA
 
Jag har ett halvblod som jag har fött upp själv och som heter GOODINA och är född-02 e. Good Future- Wilmorence. Hennes mamma Wilmorina köpte jag ett par år innan Goodina föddes och hade mest som promenadhäst men hon finns tyvärr inte i livet längre.Goodina har jag ridit in själv med lite hjälp, jag rider främst dressyr, och ut i skogen.
 
 
 
 
 
MILLAN
 
Vi har även ett gotlandsruss som heter MILLANS MIRAKEL som är e. Fridhems Jonathan f.-89. Millan har bott hos oss sen -99 och har tävlat i både hoppning och dressyr med mina barn när dom var yngre. Hon har även varit utlånad till SRS som lektionshäst och är en utmärkt barnponny och läromästare. Nu för tiden är hon mest sällskap åt Goodina.
 
 
 
/Mia
 
 
 

LÄGER

Kom hem igår efter en lägervecka på underbara Sikargården, vi har haft en hel vecka utan regn och alla har varit glada och nöjda. Det har varit mycket bad, spel, lekar och paddling.
 
 
När jag kom hem från lägret fick vi hem vårat hö, så nu är skullen full igen så vi har hö för hela vintern.
/Mia

HEJ IGEN!

Dom sista dagarna har jag mest jobbat så det har inte blivit så mycket skrivet här men igår var Malin och jag till Linköping så då fick Frissan och Fenix en ny leksak.
 
 
 
Idag ska jag som jag skrev tidigare på min kompis diplomering till F&S ledare, vi håller tummarna för att hon klarar det men jag tycker hon har fått ihop ett jättekul pass.
 
Imorgon åker jag på läger med jobbet i en vecka så under den tiden är jag datorlös.
/Mia

SLUT PÅ SEMESTERN

Igår var det dags att börja jobba, men det är faktiskt ganska skönt att komma igång igen. I söndags var jag på ett Friskis & Svettis pass som min kompis Helen ledde, hon ska nämligen bli ledare på F&S i Söderköping så hon hade ett prov pass.  Idag har Malin och jag gått 5 km stavgång och sen såg jag dom svenska dressyrryttarna rida fast det gick väl sådär. Men nu är det dags att åka till jobbet för ett arbetspass ikväll och natt.
/Mia

LILLA KISSEN

Nu har Frissan bott hos oss i 4 veckor och det går så fort, hon växer och blir större för var dag. Just nu är det största intresset att leka med sina leksaks möss, hon blir nog en bra råttfångare när hon blir stor. Även Fenix och hon leker så man tror att dom ska riva huset.
 
 
 
Jag har även fått min ridbana sladdad idag så nu är den som ny:).
 
 
/Mia
 

MOPEDISTER =(

Ikväll tog jag en promenad med hästen lyckades hon nog skrämma slag på några mopedister för när vi var nästan hemma kom det en Epa traktor som Goodina reagerade lite på eftersom den lät en del men efter den kom det två mopeder som varken hon eller jag hörde förränns dom brassade förbi oss, med den påföljden att hon blev rädd och eftersom jag inte var berädd så kom hon loss och sprang efter mopederna i full fart ( dom trodde garanterat att hon jagade dom för dom som satt bak vände sig om och skrek och hon var verkligen nära bakom)men när hon kom till vår infart var inte mopederna roliga längre utan gräset var bättre. Förhoppningsvis lärde sig mopedisterna att man ska sakta farten för hästar.
 
/Mia
 
 

VISINGSÖ

Malin och jag har haft två underbara dagar då vi har cyklat runt på Visingsö. Vi har nog sett det mesta som är något att se. Vi började med att cykla norrut där vi först stannade på Tempelgården och fikade, ett mysigt ställe med en massa väldigt speciella byggnader.
 
 
 
Därefter fortsatte vi upp till norra Visingsö där vi hade bokat en ridtur på ett stall.
 
 
Efter ridningen cyklade vi söderut igen och checkade in på vandrarhemmet i Kumlaby mitt på ön som nog var det finaste jag någonsin bott på. Dagen efter startade vi söderut mot Näs.
 
 
Näs är den allra sydligaste delen av ön där det också finns ett bad, men även om solen sken var det inte så varmt att man blev badsugen.
 
 
Malin var i alla fall i med fötterna.
 
 
Längst ner på ön finns även en gammal borg.
 
 
/Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FÄRGARGÅRDEN

Igår träffade jag min bardomsvän Tina, vi lärde känna varandra på Norrköpings Ridhus för massor av år sedan och har ummgåtts sedan dess men nu för tiden blir det tyvärr inte så ofta.
 
Vi var på det mysiga fiket Färgaregården vid Åbackarna i Norrköping och fikade. När vi hade ätit våra våfflor var det andra som ville smaka.
 
Idag har hovslagaren varit här så nu är hästarna fina om fötterna igen.
 
 
Imorgon ska Malin och jag till Visingsö och cykla.
/Mia
 
RSS 2.0