SÖNDAGSBRUNCH!

I dag har vi varit på Lingonfabriken i Norrköping och ätit brunch, det var Malin som önskade att vi skulle göra det på hennes födelsedag som är idag.
 
 
Nackdelen med buffé är ju att man blandar lite för mycket olika saker på tallriken och sedan blir man alldeles för mätt.
 
 
Det fanns mycket gott att välja mellan både varmt, kallt och smårätter och massor med både goda och mindre goda efterrätter och kakor.
 
 
I går kväll var vi bjudna till våra grannar och vänner Leif och Helen på en bit mat och lite kortspel, ett trevligt sätt att träffas och umgås på.
 
 
I St Laurenti kyka är det yoga på torsdagskvällar som jag var med och testade, det var verkligen en mäktig känsla att ligga på golvet framme vid altaret och titta upp i kyrkotaket istället för en träningssal där men oftast håller till.
 
 
Ledaren är en jättegullig tjej som heter Emma och är det någon som känner att ni skulle villja vara med och yoga så är det bara att säga till.
 
 
Oj vad fort den här helgen har gått, redan måndag och ny arbetsdag i morgon så det är nog dags att krypa ner i sängen nu.
 
/Kram Mia
 
 

TRÄNINGSUTMANING!

Idag den 19 april är det 22 år sedan min första egenuppfödda häst Pirello såg dagens ljus här hemma, han var alldeles för stor och stark för mig så när han efter att ha fått jättefina betyg i hoppning på 4 års testet så frågade jag Henrik von Eckerman om han ville hoppa honom som unghäst åt mig. Så här är en väldigt ung Henrik på Pirello i Flyinge där dom kom 12:a i finalen för 5:åriga hästar. Vet ej vad som hände med hästen efter att jag sålde honom för flera år sedan, om han ens är i livet fortfarande.
 
 
I måndags gick vi in i tredje veckan av "motionsracet" som är en lagtävling dels i Söderköpings kommun och dels i hela landet som vi på mitt arbete deltar med ett lag i som heter "Pellesessen" vi kommer att hålla på i sju veckor där man får poäng för all fysisk aktivitet och olika hälsosamma val i vardagen. Även tyngre trädgårdsarbete ingår och idag har jag hållt på och beskurit träd och buskar halva dagen och även varit iväg till skräpa med en hel trailer full med ris.
 
 
Innan snön kom tillbaka så fixade jag till ridbanan och sladdade den så nu är den så fin igen efter vintern och innan allt ogräs kommer upp.
 
 
/Kram Mia
 
 
 

GLAD PÅSK!

 
 
Jag jobbar hela påsken så vi tjuvstartade helgen med en kombinerad påsk och födelsedagsfest på skärtorsdagen tillsammans med grannar och vänner.
 
 
Jag hade gjort en påskbuffé med lite blandade saker, bl.a en lax och potatissallad, tabboule, kassler, pepparrotssill och självklart ägg.
 
 
Till kaffet hade jag bakat ett par bollar av oreokex och philadelfiaost, inte lika fina som Malins bakverk men ganska goda.
 
 
I tisdags var tjejerna hemma och firade mig med tårta och paket och i torsdags fick jag så mycket fint så man kan tro att jag fyllde jämt.
 
 
Hoppas ni får en fin påsk var ni än befinner er.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 

#prayforstockholm

Känslan när man vaknar upp en helt vanlig lördagsmorgon som inte är en vanlig morgon utan dagen efter en fruktansvärd händelse. Det var bara två veckor sedan jag besökte vår fina huvudstad och gick omkring helt ovetandes om vad som skulle hända ett par veckor senare.
 
 
Jag undrar vad som händer i huvudet på en person som kan ta en lastbil och köra rakt in på en gågata full med oskyldiga människor enbart med den avsikten att döda så många som möjligt. Det känns som att allt blir bara svart och vitt när det egentligen ska vara fina vårfärger.
 
 
Tidigare i veckan var jag hos Malin och hjälpte henne att tapetsera över hennes hemska prickiga tapet i köket.
 
 
Jag har nog aldrig sett ett så illgrönt kök förut, men det kommer nog bli jättefint med vita luckor när det är klart.
 
 
Medan vi väntade på att spacklet skulle torka så tog vi en promenad i omgivningarna, hon bor ju i utkanten av Linköping så det är nära till skogen och ett mysigt naturskyddsområde som heter Smedstads dammar där vi mötte dessa vackra svanar.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 

VÅR I SÖDERKÖPING!

Tänk vilken fin liten stad vi bor i, igår innan jag skulle börja jobba så tog jag en lång promenad i det sköna vädret genom staden och upp på Ramunderberget.
 

Ner igen tog jag dom fina trapporna som man här kan se hur dom slingrar sig upp för berget.
 
 
Det var någon som hade räknat ut att om man sprang upp och ner för trapporna typ 30 gånger (tror jag) så var det att jämföra med att bestiga Kebenekaise så har man dom planerna så kan det ju vara en bra träning.
 
 
I lördags så körde vi flyttlass då det var Malins tur att flytta hemifrån fast hon har ju inte varit hemma så mycket då hon har varit ute och rest runt i världen och sett sig om, men nu har hon lyckats få en jättemysig lägenhet i Linköping där hon även arbetar på Espresso House.
 
 
Inte nog med att jag vann produkter från Goldwell på en utlottning som dom hade efter Spinningpasset förra Lördagen då vi cyklade Spin of hope till förmån för Barncancerfonden då vi för övrigt lyckades samla ihop hela 110 283 kr så vann jag även en jättefin ryggsäck från Helly Hansen på en bild som jag publicerat på Instagram.
 
 
 
/Kram Mia
RSS 2.0