I går var vi bjudna till Janne och Maud på kvällsmat och efter det gick vi ner och tog ett kvällsdopp i Venasjön men det var så varmt  så det knappt svalkade.
 

Idag så har Maud och jag paddlat till Mem i hennes kajak, vi la i den vid Tegelbrukslussen och vi hade tur för det var så lugnt i kanalen så vi mötte knappast några båtar.
 

Vid Mem åt vi lite lunch på kanalmagasinet innan vi tog ett dopp (som tur var hade inte algerna nått in dit) innan vi paddlade tillbaka till Söderköping vilket blev en tur på ca en mil. När vi paddlade hem satt jag sist och styrde och det är lättare sagt än gjort för man ska styra med fötterna så det blev en ganska vinglig tur hem och precis när vi tagit upp kanoten så kom regnet och åskan.
 

Hästarna verkar må bra i värmen och som tur är finns det gott om bete trots torkan så dom har det ganska bra i sin hage, det blev en lång semester för dom.
 

/Kram Mia
I tisdags kom barnen och en del personal från Lileplatone skola i Lettland, varje år får ca 15 barn från skolan komma till KFUMs lägergård i Simonstorp på läger och även träffa och bo hos sina svenska faddrar. Här anländer dom till Skogsgården trötta och nyfikna efter resan. För dom allra flesta är det första gången dom gör en resa.
 

Efter att dom installerat sig och tittat runt var det dags för lägerinvigning då både den svenska och lettiska flaggan hissas och till höger även KFUMs flagga.
 

Därefter var det dags för ett dopp i det varma vattnet i sjön även om inte alla vågade sig i första dagen.
 

I torsdags fick allihop åka ut till Brevik och tillbringa en dag där ute och bl.a testa på höjdaren vilket ca hälften av dom gjorde. Men även vi som inte vågade hade en härlig dag i det fina vädret.
 
 
 Kicki (som är vår duktiga kokerska på lägret) och jag på färjan när vi skulle vidare till Söderköping.
 

I Söderköping väntade glass på Smultronstället för alla barn och personal och senare efter att dom utforskat vår lilla stad fick dom pizza som var mycket uppskattat.
 
 
Ikväll har jag varit uppe i Klarsjön och simmat, det är så skönt att åka upp och ta ett kvällsdopp när allt folk försvunnit därifrån och man känner sig inte lika varm efteråt.
 

/Kram Mia
 
I går kom jag hem efter tre mysiga dagar tillsammans med Ulla-Britt som vi tillbringat på den här båten och i Tallinn. Det här var ju ytterligare en födelsedagspresent som jag fick av dom.
 
 
När vi kom fram till Tallinn så tog vi en rundtur med buss så vi fick se lite av staden, det regnade när vi satt på bussen men sen hade vi tur och det blev fint väder när vi skulle gå omkring. Vi gick mest omkring i Gamla stan och det var en otroligt mysig fin gammal stad som jag tyckte mycket om.
 


Från en kulle kunde man se ut över en stor del av staden.
 
Vi var och fikade på ett jättemysigt café som hette Mademoiselle. Toaletten där var nästan som en fängelsehåla med ett stort hår i golvet som var flera meter djupt men som var övertäckt med en glasskiva.
 
 

Toaletten med dess mystiska hål.
 
 
Solnedgångarna över havet var helt magiska när man står ute och bara ser vatten så långt ögat når.
 

På kvällarna var det olika shower på båten med en grupp som heter Brazil.
 

Även buffen var bra, dom hade ett annorlunda smörgåsbord med mycket skaldjur och mat från olika länder som sushi, vårrullar och italienska delikatesser. Så nu har vi ätit och druckit gott och njutit i tre dagar.
 

/Kram Mia