Nu har verkligen vintern slagit till ordentligt inte bara här utan i hela Europa, kallt blåsigt och massor av snö, skönt med en brasa att värma sig med då.
 
 
Just nu längtar jag efter vår och sommar så man kan börja cyckla och springa ute. Nu är det ju bara drygt en vecka kvar tills vi åker till Sydafrika på semester och när vi kommer hem därifrån så hoppas jag verkligen att våren är på väg.
 
 
Bjuder på en bild på dessa vackra blåklockor från min trädgård. Kör försiktigt om ni måste ge er ut i trafiken.
 
/Kram Mia
Idag åkte jag på att jobba några timmar på förmiddagen trots att det var min lediga dag, eftersom det är sportlov så är det full fart på mitt jobb med skollediga barn och när vikarierna blir sjuka så är det bara att ställa upp.
 
 
Därefter åkte jag in till gymmet och sprang 5 km på löpbandet eftersom det inte går att springa ute just nu, just nu har jag ett bra flow i min träning och det mesta känns lätt men det kändes att det var ett tag sedan jag sprang så jag tog det ganska lugnt. Efteråt så bubblade jag och satt även en stund i ångbastun, dom har en jättefin spaavdelning på mitt gym så det blev en skön avslutning på ett svettigt pass och en bra början på ledig helg. 
 
Nu har jag avnjutit en härlig fiskgryta med musslor samt ett glas vitt vin till. Hoppas er helg också har börjat bra.
 
/Kram Mia
 
Nu är det bevisat, hur viktigt det är att röra på sig. I dagens NT läste jag en intressant artikel som handlade om en studie där man hade jämfört personer som åker Vasaloppet med en grupp blandade personer som inte gör det. Resultatet visade att personerna som åkte Vasaloppet var friskare och hade mindre risk för att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar antagligen genom att dom överlag levde ett sundare liv, där fanns färre rökare och även alkoholintaget var mindre.
 
 
Detta var väl inga större nyheter men jag tror verkligen på att fysisk aktivitet gör att man mår bättre både fysiskt och psykiskt då träning gör att man utsöndrar massor av endorfiner som är ett av kroppens egna hormon som både lindrar smärta och gör oss gladare.
 
 
Här är vår lilla ponny Millan som är glad och nöjd trots att hon snart är 30 år och lite frostig i pälsen.
 
/Kram Mia