I går kväll var jag och familjen ute och åt vildsvinsbuffé på Stegborgs hamnkrog, det är så mysigt att sitta vid vattnet och se båtarna passera.
 
 
Dom helgrillar vildsvin och till det får man olika tillbehör och såser.
 
 
Stegeborg är ett lite speciellt ställe för där har både Malin och Sofie haft sina första sommarjobb, först i slottsruinen och sedan i glassen.
 
 
Vi hade tur med vädret och fick njuta av en ljummen sommarkväll.
 
 
Idag har vi varit ute på Breviks lägergård och träffat barnen från Lettland som är här på sommarläger fast dom bor på Stora skogsgården i Simonstorp men var ute på Brevik över dagen. Där fick dom testa på att åka linbanan, gå på skattjakt i skogen och paddla kanot. Här är hela gänget samlat för att få lite information och regler vad som gäller när man paddlar, men trots det lyckades två tjejer att välta med kanoten men det gick bra och dom kunde simma in till land.
 
 
Själv paddlade jag med en liten tjej som jag tror heter Datsia
 
 
Hon ville först inte paddla men när hon bara fick åka med gick det bra och hon tyckte det var jättekul.
 
 
/Kram Mia
Del 1!
 
I mändags for jag tillsammans med vännerna Sussi och Hella på vår årliga tripp till Ullared. Efter att ha tagit en sväng inne i varuhuset när vi kom ner så åkte vi till stugan och provsmakade skumpan som jag köpte på båten när vi var till Åland för ett tag sedan, och den var riktigt god.
 
 
Därefter gick vi bort till Harrys och åt mat.
 
 
Andra dagen åkte vi till Falkenberg på eftermiddagen och besökte Engelssons outlet där dom säljer vildmarkskläder och därefter åkte vi till Skrea strand och njöt av havet och det fina vädret.
 
 
DEL 2!
 
I torstags for Bosse, Malin och jag upp till min bror i Örnsköldsvik (Sofie var tyvärr tvungen att vara hemma och jobba) där både han och hans fru Kattis är uppväxta(vi är ju halvsyskon så vi har inte växt upp tillsammans) och även har sitt sommarhus. När vi kom fram blev vi bjudna på en Tapasbuffe som var otroligt god.
 
 
Första dagen vi var där så skulle vi ta oss upp på ett berg via en "stig" enligt min bror men när vi kom fram var det rena bergsklättringen uppför ett 250 m högt berg som heter Skuleberget.
 
 
Innan klättringen fick vi utrustning och lite information om hur man klättrar på ett säkert sätt. Berget vi skulle upp på är det man ser i bakgrunden.
 
 
Här ser man hur brant det är, det var otroligt jobbigt bitvis när man inte riktigt visste var man skulle sätta fötterna för det fanns inget mer än slätt berg och benen var för korta kändes det som.
 
 
Patric och jag halvvägs upp för berget.
 
 
Kattis och jag när vi äntligen hade nått toppen och det var en skön känsla när man äntligen stog där. Det här var nog en av dom värsta samtidigt som det nog var det häftigaste upplevelse som jag någonsin gjort i mitt liv.
På kvällen var alla utom jag och Kattis iväg och fiskade lax, Patric och Malin lyckades dra upp var sin fisk som dom stolt visade upp när dom kom hem.
 
 
När fiskarna tillslut var rensade och klara åt vi upp den ena till middag och mycket färskare fisk kan man nog inte få.
 
 
Andra dagen åkte vi först till Patrics mamma Cristina som då även är min pappas fru, där vi blev bjudna på lunch.
 
 
Därefter åkte vi runt lite och tittade lite innan vi åkte ut till ett havsbad och tog ett dopp.
 
 
Här är Cristina, Patric och jag.
 
 
Till sist åkte vi och besökte kyrkan där min pappas ligger begravd.
 
 
Det var första gången jag var uppe i Ö-vik så det blev en resa med många intryck, känslor och möten men även en otroligt trevlig resa.
 
 
Idag har jag tillbringat min sista semesterdag ute vid Mem med att sola och bada och i kväll har vi kört in allt höet i värmen men det gick fort och lätt med lite hjälpsamma vänner.
Hoppas ni har en fin sommar och passar på att njuta av semestern, i morgon är det åter dags för mig att börja jobba.
 
/Kram Mia
 
 
 
 

Igår var jag inne i Norrköping och kollade på Milla som sprang ett lopp där dom sprutar färg. Så här såg hon ut innan start.

Efter att ha sprungit 5 km och passerat diverse hinder så gick hon i mål med en helt annan färgskala.

Igår kväll var vi bjudna till våra grannar på en mycket trevlig sommarfest.

Peter och Lotta hade dukat upp i ett stort partytält och bjöd på en massa god mat och dryck.

Lottas bror Janne och hans band spelade så det var fullt ös på dansgolvet hela kvällen och vi dansade långt in på natten.

Så idag har jag bara softat och ikväll var jag nere och sprang en runda vid Alboga. Men nu är det dags att sova för jag ska upp tidigt i morgon för att åka till Ullared.

/Kram Mia