Vi kom hem i Söndags efter att ha tillbringat en vecka på vackra Teneriffa tillsammans med Eva och Mikael.
 
 
Vi bodde på ett ganska fint hotell som heter Conquistador och som ligger utmed strandpromenaden centralt i Playa de las Amerikas på södra delen av Teneriffa. Utanför foajen hade dom helt otroligt stora krukor med kaktusar.
 
 
Något av det bästa med att bo på hotell är ju deras frukostar och här hade dom allt men kan önska sig, t.om en hel bar med olika juicer, bakery och en liten farbror som stekte omeletter på beställning.
 
 
Utsikten från våran balkong.
 
 
Var ute och joggade några dagar efter frukosten längs den fina strandpromenaden utmed havet så nu längtar jag till att man kan börja springa här hemma utan att frysa ihjäl.
 
 
Vi har haft jättefint väder hela veckan med temperaturer över 30 grader och varma kvällar så man kunde sitta utomhus på restaurangerna.
 
 
Sista dagen åkte Eva och jag iväg på en vandring genom Mascadalen som slingrar sig från byn Masca ner mot havet.
 
 
Det var otroligt vacker och häftig miljö, men det gällde att se upp var man satte fötterna för stigen bestod mest av stenar att balansera på.
 
 
Efter att vi åkt buss upp till Masca så vandrade vi nerför dalen ca 8 km vilket tog oss ca 4 timmar då terrängen var relativt svår samt att det var en fallhöjd på 650 m vilket kändes i benen dagarna efter då jag hade en grym träningsvärk.
 
 
Ett av de mest fotade motiven utmed vandringen var detta "elefanthuvud" ibland fick man hasa nerför klippor och ibland var det att balansera på stenar i vatten men till slut kom vi fram till en liten stenstrand där enda sättet att komma därifrån var med båt.
 
 
Sista kvällen innan vi åkte hem var vi på en restaurang som vi även besökte förra äret vi var där och är känd fär sitt fina kött.
 
 
/Kram Mia
 

1 kommentarer

Nat

15 Mar 2017 03:03

Kul att läsa. Jag var på teneriffa förra året och känner igen mig! :)

Kommentera

Publiceras ej