I måndags så begav jag mig tillsammans med några vänner iväg till Boxholm där vi skulle starta vår vandring längs med Östgötaleden.
 
 
 
Mina vänner som jag vandrat tillsammans med är Maud, Bettan och Eva. Vi började med att åka och ställa en bil vid Omberg så vi hade den där när vi kom fram till vårt slutmål.
 
 
Vi startade vår vandring med sträckan Boxholm-Trehörna vilken gick både genom gammal urskog och genom vackra ängar och hagmark.
 
 
Stora delar av leden påminde mycket om naturen från Bullerbyn i Astrid Lindgrens sagor.
 
 
Efter ca 20 kilometers vandring så var vi framme vid Trehörna Wärdshus där vi skulle bo första natten, vi började med en dricka i solen på bryggan nere vid sjön.
 
 
Därefter blev det bubbelbad, bastu och ett dopp i sjön innan middagen. Efter det så somnade man ovaggad.
 
 
Dag två var man lite stelare i kroppen när man vaknade men det var bara att snöra på sig kängorna och börja vandringen mellan Trehörna- Ödeshög.
 
 
Även den gick på varierat skog och hagmark förutom när vi gick fel och hamnade på ett kalhygge. Dock så har vi hittat otroligt fina rastplatser vid små mysiga sjöar. Till lunch blev det frystorkad mat som man bara häller varmt vatten i.
 
 
 
Tyvärr så fick vi en hel del regn på oss denna dag vilket resulterade i lite blåsor på mina hälar, då var det skönt att få lufta och svalka av fötterna i vattnet.
 
 
Till sist efter 25 kilometer kom vi trötta och slitna fram till Ödeshög vandrarhem där vi bokat in oss natt två. Där blev det även en fantastiskt välsmakande pizza ute på byn på kvällen.
 
 
Sista dagen som också var den vackraste delen av leden gick mellan Ödeshög-Omberg, en sträcka på ca 12 kilometer.
 
 
När vi kom ut från Ödeshös så vandrar man nästan hela vägen på klipporna långs med Vätterns strand.
 
 
Det var strålande sol hela dagen och en fantastisk vandring, dock så hade jag väldigt ont i ena foten så det var jobbigt att hoppa fram på klipporna.
 
 
När vi kom fram till Hästholmen så var det lunchtime och där avbröt jag även vandringen, det var bara ca två kilometer kvar till Omberg så jag valde att vänta där och vila mina stackars fötter medan dom andra hämtade bilen.
 
 
Totalt så landade vi på 55 kilometers vandring på tre dagar i vacker miljö med trevligt sällskap kan det inte bli bättre trots lite skoskav.
 
/Kram Mia

Kommentera

Publiceras ej