I måndags så startade vi vår resa mot målet att bestiga Sydtoppen på Kebnekaise, efter att vi flygit upp till Kiruna så tog vi bussen ut till Nikkaluokta där vi skulle starta vår vandring.
 
 
Där packade vi om våra ryggsäckar (min var bra mycket tyngre än jag hade räknat med att den skulle vara) och sen var vi redo för den första vandringen på 5 km till sjön Láddjujávri.
 
 
Vi hade planerat att ta båten för att spara ca 6 km, dock så blev vi lite sena då vandringen tog längre tid än vi räknat med. Som tur var så hann vi fram till båten med 7 minuter till godo för det hade inte varit roligt att missa den så vi fått vandra hela vägen med vå tunga packning.
 
 
Båten som tog oss över sjön var flaggad med den samiska flaggan.
 
 
Efter båtturen så var det dags för att få lite mat i magen och samtidigt passa på att njuta av den underbara naturen.
 
 
Efter ytterligare ca 1 mils vandring så var vi äntligen framme vid fjällstationen där vi bokat boende för tre nätter, vi ville ha två hela dagar på oss att komma upp till toppen ifall vädret inte skulla vara det bästa.
 
 
Där väntade middagen på oss som vi hade bokat, då vi även var lite sena till den så blev det att sätta sig till bords i svettiga vandringskläder men middagen smakade gott ändå.
 
 
Stugan vi bodde i var jättefin och det är ju lite lägerkänsla över att bo i korridorer.
 
 
Vi hade valt ett fyrbäddsrum där det fanns duschar och toaletter i korridoren då vi inte ville bo i sovsal tillsammans med an massa andra och tält hade vi också uteslutit.
 
 
Det var första delen av vår resa mot toppen, fortsättning kommer i morgon.
 
//Kram Mia
 
 

1 kommentarer

ajlimullersandvik.blogg.se

28 Jul 2019 08:09

wooooow, redan häftigt tycker jag!!

Svar: Ja det var det absolut jobbigast men samtidigt det häftigaste jag gjort.
maria dahlberg

Kommentera

Publiceras ej