I går kom jag hem efter att ha tillbringat ett par trevliga lägerdagar i Gränna med mitt arbete.
 
 
När vi kom ner i tisdags så blåste det halv storm och regnade så då roade vi oss med att titta på polkagristillverkning, vilken tur för den lilla staden att Amalia som på 1800 talet började tilverka polkagrisar för försäljning som sedan blev så populärt att Gränna idag förknippas med dom randiga grisarna. Man kan ju undra varför dom heter grisar för dom har ju ingen likhet med en gris.
 
 
Som tur  var så vaknade vi i onsdags till strålande sol så då tog vi båten över till Visingsö där vi åkte Remmalag som är en lång vagn som dras av två hästar.
 
 
Vi strosade även omkring nere i hamnen och njöt av det fina vädret.
 
 
Därefter tog vi båten tillbaka till fastlandet för att få lite mat i magen innan det var dags att gå ner till stranden och bada, det räckte dock med att doppa tårna då det var iskallt i vattnet.
 
 
Dagen avslutade vi med en promenad i staden och med att kolla på båtar i solnedgången, dagen efter så vaar det dags att åtevända hem igen.
 
 
I kväll så har vi kört in det mesta av hästarnas hö inför vintern, det saknas dock lite som jag måste försöka få tag på.
 
 
I morgon är sista arbetsdagen innan semestern vilket ska bli såå skönt, i år längtar jag verkligen efter lite ledighet då det varit mycket på jobbet hela våren.
 
/Kram Mia

Kommentera

Publiceras ej