Jag har tillbringat pingsthelgen tillsammans med min familj i Gdansk dit vi åkte tidigt i lördags morse. Vi bodde på ett hotell som heter Sadova, ett trevligt hotell med god service som var jättefint och inte långt att promenera bort till gamla stan.
 
 
Gamla stan i Gdansk består i stort sett bara av restauranger, caféer och souvernirbutiker. Det är även där dom flesta turister rör sig bland dom vackra gamla husen.
 

Här finner man även en staty av Poseidon som enligt den grekiska mytologin är havets gud.
 

Första dagen var vi och besökte "Museum of the second world war" som var ett mycket intressant men samtidigt väldigt hemskt, museumet låg i en väldigt specifik byggnad och var väldigt pedagogist uppdelat i olika block som handlade om före, under och efter andra världskrigen.
 

Det var så otroligt stort och vi var ganska trötta efter resan så efter ett par timmar orkade man inte engagera sig så mycket, men den del som jag tyckte var intressantas var den som handlade om koncentrationslägren. Det här är en av dom vagnar som dom fraktades i till Birkenau.
 
 
Här är även en liten del av alla deras resväskor som dom hade med sig när dom anlände dit.
 
 
Det spreds även en massa hemsk propaganda i början av kriget, till och med i barnböcker fanns det med anti-semitisk propaganda.
 
 
På söndagen tog vi oss upp till utsiktsplatsen Góra Gradowa, där man hade utsikt över i stort sett hela Gdansk.
 
 
 
Därefter tog vi oss med Uber till Sopot som är en bad och kurort strax väster om Gdansk men då det var väldigt kallt var det inte läge för några bad utan vi tog båten från den långa piren tillbaka till Gdansk igen.
 
 
 
En wekend går ju fort men sista kvällen satt vi på en mysig restaurang med jättegod mat utmed floden.
 
 
 
Så i går var jag åter tillbaka på arbetet med lite ny energi, jag älskar att göra lite resor då och då för att se och uppleva nya saker och platser och så blir det lite omväxling i den vardagliga tillvaron.
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Emma

23 May 2018 13:22

Åh så mysigt var också i gdansk för inte så länge sen :) Älskar Gdansk.

Kommentera

Publiceras ej