En av dom saker som jag har haft på min bucketlist är att få åka på safari och se "the big five" i deras riktiga miljö så när det blev bestämt att vi skulle åka till Sydafrika så började jag leta efter om det fanns någon i närheten av Kapstaden och hittade Aquilia som är en nationalpark ca två timmars bilresa från Kapstaden och som anordnade safariturer.
 
 
Vi blev upphämtade vid vårt guesthouse tidigt på morgonen för att ta oss ut till reservatet där vi blev bjudna på en fantastiskt god frukost innan det var dags att ge oss ut i bushen.
 
 
Vi åkte i en liten öppen bil som kördes av en trevlig kille som jag inte kommer ihåg vad han hette, det var ganska kallt och blåsogt uppe i bergen den dagen men fördelen med det är ju att djuren är mer rörligare än om det är gassande solsken.
 
 
De första djuren som vi stötte på var två elefanter som var ganska nyfikna på vår bil.
 
 
Därefter såg vi en Buffel på långt håll så det blev inte så bra bilder, det är vid ett sådant här tillfälle man önskar att man hade haft en riktig kamera istället för mobilen.
 
 
Därefter for vi vidare innan vi kom fram till några noshörningar som låg och vilade men bestämde sig för att resa på sig när vi studerat dom en stund.
 
 
Vi fick även se flockar med zebror och några giraffer på långt håll innan vi efter ca tre timmar återvände till där vi utgick ifrån.
 
 
 
När vi kom tillbaka blev vi bjudna på en god lunchbuffé innan det var dags att återvända till Kapstaden där vi efter en lång dag mötte upp dom andra på en tapas restaurang som låg i en skybar med utsikt över Kapstaden och hamnen.
 
 
 
/Kram Mia