I torsdags så hamnade jag hastigt och lustigt i Rättvik då min vän Sussi skulle upp och träna för Vasaloppet och hennes resesällskap hade fått förhinder i sista minuten.
 
 
Då det var träning inför vasaloppet så begav vi oss till Mora i fredags för att åka i vasaloppsspåret, själv åkte jag till Eldris som är sista kontrollen innan Mora och vände där, kul att komma tillbaka dit då det är två år sedan jag körde Tjejvasan och det var blåbärssoppkontroll där. Sussi valde att åka lite längre bort i spåret innan hon vände.
 
 
Det var så mycket snö och så fina spår där uppe så jag ångrar nästan att jag inte har anmält mig till något lopp, är jättesugen på att göra halvklassikern så vi får väl se.
 

Det var full fart med förberedelser överallt inför vasaloppsveckan som börjar om ca tre veckor, det är något speciellt med denna skylt som man sett på tv sen man var liten.
 
 
Vi bodde mitt inne i Rättvik på Storgatan i en jättemärklig lägenhet med en bastu mitt i vardagsrummet.
 
 
Fördelen med att bo så centralt är ju att man har restauranger precis utanför dörren vilket man inte är van vid hemifrån, vi bodde precis ovanför en restaurang som hette Big Street och som hade gudomligt god mat.
 
 
Till förrätt tog Sussi scampi och jag vitlöksbröd.
 
 
Och till huvudrätt blev det kött med tillbehör.
 
 
Igår var det åter dags att styra hemåt men som tur var så hade ju även vintern kommit här hemma medan vi var borta så idag blev det 5 km i skidspåret vid Sok-stugan innan jobbet.
 
 
/Kram Mia
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej