I lördags var vi ett gäng som begav oss till Omberg för att fira Eva som fyllt år, visserligen var det över ett år sedan hon fyllde men resan har varit bokad ganska länge.
 
 
Hela gänget Lena, Monica, Maritha, Eva och jag samt Maud bakom kameran redo för att ge sig upp på Omberg för att vandra.
 
 
Vi knallade genom härliga bokskogar innan vi kom upp på toppen av Omberg som kallas för "hjässan"
 


Högst upp finns det ett utkikstorn men vädret var inte det bästa utan dimmigt och duggregn så vi såg inte ens vättern som ligger alldeles nedanför berget.
Monica och jag på toppen där vi tog en skål för Eva.
 
 
Systrarna Marita och Maud som trotsar vädret, finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.


När vi kom tillbaka till Ombergs turisthotell där vi skulle sova på natten och vi hade duschat och fixat till oss blev vi serverad en fantastiskt god sjurättersmeny som alla bestod av lokalt och ekologiskt producerade råvaror.

Det stod fem rätter på menyn men dom serverade sju stycken, här är alla dessa goda rätter, maten var fantastisk medans boendet var så där för det fanns bara toalett med dusch i korridoren  och det var väldigt lyhört.
 
 
Innan vi åkte hem passade vi på att plocka Ramslök, det smakar som en blandning av vitlö och gräslök och växer vilt på Omberg, jag har ätit det ett par gånger tidigare men aldrig hittat det förut men nu har jag fryst in det så vi kan njuta av det i sommar.
 
/Kram Miag
 

Kommentera

Publiceras ej