I tisdags kom barnen och en del personal från Lileplatone skola i Lettland, varje år får ca 15 barn från skolan komma till KFUMs lägergård i Simonstorp på läger och även träffa och bo hos sina svenska faddrar. Här anländer dom till Skogsgården trötta och nyfikna efter resan. För dom allra flesta är det första gången dom gör en resa.
 

Efter att dom installerat sig och tittat runt var det dags för lägerinvigning då både den svenska och lettiska flaggan hissas och till höger även KFUMs flagga.
 

Därefter var det dags för ett dopp i det varma vattnet i sjön även om inte alla vågade sig i första dagen.
 

I torsdags fick allihop åka ut till Brevik och tillbringa en dag där ute och bl.a testa på höjdaren vilket ca hälften av dom gjorde. Men även vi som inte vågade hade en härlig dag i det fina vädret.
 
 
 Kicki (som är vår duktiga kokerska på lägret) och jag på färjan när vi skulle vidare till Söderköping.
 

I Söderköping väntade glass på Smultronstället för alla barn och personal och senare efter att dom utforskat vår lilla stad fick dom pizza som var mycket uppskattat.
 
 
Ikväll har jag varit uppe i Klarsjön och simmat, det är så skönt att åka upp och ta ett kvällsdopp när allt folk försvunnit därifrån och man känner sig inte lika varm efteråt.
 

/Kram Mia
 

Kommentera

Publiceras ej